Co si vychutnáme ze stylového hrnku? Horkou čokoládu!

Zima je v plném proudu a hřejivý nápoj v podobě horké čokolády jistě přijde vhod každé z nás. Co si takhle vychutnat lahodnou chuť čokolády ve v hrnečku se stylovým outfitem? Designérku z M Art studia inspiroval právě odstín tmavé čokolády a svůj oblíbený šálek, který dostala od kamarádky, oblékla do čokoládového kabátku. Vyzkoušíte to podle jejího návodu?
Čokoláda s aromatickým kardamomem
Pro ty, kdo se nebojí vyzkoušet exotické chuti, přinášíme nevšední recept.
POTŘEBUJETE (na 1 hrneček):
200 ml plnotučného mléka
200 ml smetany 12%
100 g kvalitní tmavé nebo mléčné čokolády
4 ks kardamomu
muškátový oříšek (na ozdobu)
Tobolky kardamomu lehce zmáčkneme plochou stranou nože, aby trochu popraskaly, lépe pak uvolní vůni. Dáme je do rendlíku, zalijeme mlékem a pomalu přivedeme k varu. Jakmile se mléko vaří, stáhneme ho z plotny a necháme hodinu odležet, aby se do něj uvolnila vůně koření. Z mléka vyjmeme kardamom, přilijeme smetanu a vsypeme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání pomalu přivedeme k varu, aby se čokoláda rozpustila. Podávat můžeme s nastrouhaným muškátovým oříškem.
Co je kardamom a jak působí? Dozvíte se v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.