Máte chuť na zmrzlinu netradičního tvaru? Zkuste formu na bábovku jako Ivana z Prahy.
POTŘEBUJETE: 1 a půl hrsti kanadských borůvek či brusinek, 1 pokrájený banán, pár malinkých piškotů, 500 g domácí lučiny z jogurtů, 2 zakysané smetany, 1 a půl ztužovače dr. Oetkera za studena, 2 vanilkové cukry, sypká stévie dle chuti, meduňka na ozdobu
PRACOVNÍ POSTUP:
1.Domácí lučinu, cukry a zakysanou smetanu vyšleháme. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač dr Oetkera.
2.Do vypláchnuté silikonové bábovkové formy dáme vrstvu vyšlehané směsi, poklademe ovocem (banán, borůvky nebo brusinky), přidáme pár piškotů, pokryjeme poslední vrstvou krému a uhladíme.
3.Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin ztuhnout.
4.Cca 1 hodinu před podáváním vyndáme z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme na talíř, uděláme pár řezů a uložíme do chladničky. Zdobíme ovocem, meduňkou apod.
Další nápady našich čtenářek najdete v tištěném Aha! pro ženy.