Upečte dětem originální podzimní muffiny podle Jitky ze Strakonic!

POTŘEBUJETE: 110 g krystalového cukru, 88 g jemného hnědého cukru, 150 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky soli, 1 lžička skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky muškátového oříšku, 220 g dýňového pyré, 100 ml rozpuštěné Hery, 2 velká vejce, barevný marcipán, čokoládová poleva v sáčku, zdobicí trubičky dr. Oetker
POSTUP:
1. Dýni, nejlépe hokkaido, oloupeme a nakrájíme na menší dílky. V troubě pečeme při 190 stupních tak dlouho, dokud není dýně měkká. Potom rozmixujeme dohladka.
2. Přidáme mouku, hnědý cukr, kypřící prášek, koření a sůl. Smícháme dýňové pyré, Heru, vejce, vmícháme do moučné směsi a vypracujeme hladké těsto. Košíčky naplníme asi do ¾ a pečeme 20 minut při 170° C. Necháme vychladnout.
3. Hotové muffiny zdobíme postavičkami z marcipánu a čokoládovými „pavouky“ vytvořenými pomocí polevy v sáčku.