Zimní pochoutka i ze zmražených zásob od Jitky ze Strakonic: Jak na pečený čaj?
Máte zmražený pečřený čaj? Připravte si pečený čaj!
POTŘEBUJETE:
✔ 3 pomeranče
✔ 3 mandarinky
✔ 3 kiwi
✔ 2 jablka
✔ 300 g třtinového cukru
✔ 4 hřebíčky
✔ 1 svitek skořice
✔ 3 hvězdičky badyánu
✔ kousek čerstvého zázvoru
✔ alkohol na zakápnutí
JAK NA TO:
1. Troubu prohřejeme na 200 °C. Ovoce oloupeme a vykrájíme. Vše nasypeme na plech s vyšším okrajem a zasypeme cukrem (zhruba polovina váhy ovoce). Přidáme hřebíček, badyán, pokrájený zázvor a rozlámaný svitek skořice. Pečeme v troubě asi 30 minut, občas promícháme.
2. Ještě horký pečený čaj plníme do sterilních sklenic, navrch kápneme trochu alkoholu. Skladujeme v lednici. Konzumujeme tak, že v šálku horké vody rozpustíme 1 lžičku směsi.