Neúspěšný sebevrah se stal se živoucí mrtvolou: 9 let žil jako zombie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Neúspěšný sebevrah se stal se živoucí mrtvolou: 9 let žil jako zombie!

Fotografie
Fotografie (internal)

V návalu deprese se před devíti lety pokusil zabít elektrickým proudem, ale místo toho skončil jako živoucí mrtvola – zombie! Graham Harrison (57) z britského Exeteru si proudem poškodil mozek, a tak najednou nevěděl, že žije!

Syndrom chodící mrtvoly byl poprvé zaznamenán už v roce 1788, ale přesto se o něm ví jen málo. Na světě je totiž jen několik set takto postižených pacientů. Když se v roce 2004 Graham probral na lůžku v nemocnici, byl jedním z nich.

„Nevěřil jsem, že mám mozek, a tak jsem ho přestal používat. Nic mě nezajímalo, nic jsem si nepamatoval,“ říká muž, který propadl naprosté netečnosti. Okamžitou hrozbou jeho životu bylo, že neměl potřebu jíst. Graham totiž současně přišel o chuťové buňky a to ho utvrdilo v přesvědčení, že je mrtvý. Jinak by přece měl hlad a věděl, jak chutná jídlo!

Jídlo mě vůbec nezajímalo. A ani jsem s nikým nemluvil. Podle svého přesvědčení jsem byl mrtvý, tak co bych si asi s živými povídal,“ vzpomíná Graham. Krmit ho museli nitrožilně, ale on jako by to ani nevnímal. Po odchodu z nemocnice byl závislý na péči rodiny, se kterou ale přitom vůbec nekomunikoval.

Nakonec začal trávit stále víc času na hřbitovech, až se na jeden z nich odstěhoval. Policie ho opakovaně vodila domů. Doma v Británii mu pomoci nedokázali, ale zachránil do neurolog Adam Zeman z belgického Lutychu. Ten ho kombinací terapie a léků dokázal »vzkřísit« a Graham je dnes konečně schopen vnímat svět kolem. Po devíti letech bloudění mezi hroby našel své místo mezi živými.

Autor:  pk

Přečtěte si
pelagie
3. 6. 2013 • 14:15

Poškozený mozek má ten, kdo zplodil tento článek .... jenom blb může věřit takové zhovadilosti....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.