Hrozivá nehoda lehkého letounu: Přistál na střeše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hrozivá nehoda lehkého letounu: Přistál na střeše!

Děsivá nehoda se obešla bez vážných zranění.
Děsivá nehoda se obešla bez vážných zranění. (Foto ara, V. Burian, HZS ČR)

Nouzové přistání, po kterém skončilo letadlo na střeše! Hrozivě vyhlížející nehoda u Hostimi na Berounsku se naštěstí obešla bez vážných zranění.

K havárii malého letounu OK-MRK došlo v sobotu okolo 17. hodiny. Stroj spadl a převrátil se asi 70 metrů od silnice, když se pokoušel o nouzové přistání mimo letiště. Ještě před příjezdem záchranných složek se z útrob stroje sami dostali členové posádky. „Obě osoby utrpěly lehká zranění. Byly převezeny k vyšetření do motolské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Dále ovšem hrozil výbuch malého aeroplánu. „Hasiči proto odpojili baterii, provedli protipožární opatření a zachytávali unikající provozní kapaliny,“ uvedla mluvčí hasičů Tereza Fliegerová. Proč letadlo spadlo? To byl měl rozplést Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, výsledky budou známy pravděpodobně v průběhu března.

První stroj olympionika Hradilka

Havarovaný letoun OK-MRK pilotoval v minulosti i stříbrný olympijský medailista, kajakář Vavřinec Hradilek (33). „S tebou jsem letěl první sólo. Tak se uzdrav a brzy zase ve vzduchu,“ vzkázal letounu a neopomněl ani posádku. „Ta naštěstí odešla po svých,“ dodal Hradilek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.