Právníci promluvili o dědictví po Bartošové: Proč dostane Rychtář víc než Artur? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Právníci promluvili o dědictví po Bartošové: Proč dostane Rychtář víc než Artur?

Jak je možné, že si vdovec Josef Rychtář pořád tak »vyskakuje«? Vilu po zpěvačce Bartošové hlídá ochranka a dovnitř se nedostal ani zpěvaččin syn Artur? Co hraje Rychtářovi do karet?
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

horymarianske
24. 05. 2014 18:56

Janko, máte pravdu, ale v "normálním" manželství.

popocatepetl
24. 05. 2014 18:59

Tohle zrovna nové není, ale od letošního Nového roku je v tom nového mnoho. Hlavně těm, kdo už mají děti, mají nějaký majetek a najednou se jim vzbouří hormony (u mužů) nebo "city" (u žen) a vrhnou se do nového manželství, by těm novotám měli věnovat pořádnou pozornost, pokud nechtějí, aby na ně děti jednou vzpomínaly s hořkostí, až se třeba v domě, ve kterém vyrůstaly, usadí nějaký rychtář nebo konkubína, kteří s jejich rodičem žili pár měsíců, chovaly se jako tyrani nebo zlatokopky, dohnaly ho (ji) do hrobu a spolkli skoro všechno a ani je nepustí přes práh.

setroseuros
24. 05. 2014 18:27

Vzdyt oba, Iveta i Rychtar tvrdili do TV , ze udelali predmanzelskou smlouvu: ,,MAME JI! znela jejich slova !! ,, tak kde je?!

montevideo
24. 05. 2014 18:46

Jak píše správně popocatepetl, předmanželská smlouva by měla význam, kdyby manželství zaniklo rozvodem.

jenda_benda
24. 05. 2014 21:42

Předmanželská smlouva může obsahovat formulku o úmrtí.

popocatepetl
24. 05. 2014 18:51

Proboha, proboha, proboha, proboha....! Pořád dokola! Předmanželská smlouva nemá a nikdy neměla NIC SPOLEČNÉHO s koncem manželství úmrtím jednoho z manželů!!! Lidi, kde a kdy jste vůbec takovou hloupost vzali? (Já vím, i většina redaktorů bulváru je tak nevzdělaná, že může takové nesysly šířit.) Předmanželská smlouva se týká dělení majetku VÝHRADNĚ V PŘÍPADĚ ROZVODU! Pro případ dělení pozůstalosti při úmrtí jednoho z manželů je nutná ZÁVĚŤ. A to je úplně jiný právní dokument.
Závěť je dnes bohužel víceméně nutná, i když nejste ženatý, vdaná a nemáte děti.
A proto běžte a hned v pondělí sepište závěť. nevadí, že je vám třeba 25. neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, a my dnes máme takový skvělý zákon, že když závěť nesepíšete, může se stát, že vaši nejmilovanější lidé ostrouhají a ti, kdo vám jen znepříjemňovali život, si rozdělí vaši pozůstalost.

janapi
24. 05. 2014 18:01

Co je to za blbost? Hypotéku spláceli...vždyť manželé byli sotva 7 měsíců a netvrdil "vdovec"-že před obřadem byla sepsána předmanželská smlouva? Na tu se nebere žádný zřetel? Ivety auto jí rozflákal ještě před svatbou a náhrada je kde? Pokud se vezmou v úvahu veškeré dokázané zprávy od Ivety či od jejího okolí-že jí "manžílek" k tomuto činu dopomohl...to se také nijak neprojeví? Takže celé naše zákony jsou vlastně jen pro plýtvání papíru-nesmyslné!

popocatepetl
24. 05. 2014 18:26

Stále mě nepřestává udivovat, jak malou znalost zákonů lidé u nás mají! Jednak se v článcích a komentářích objevují takové hlouposti, že rozum zůstává stát (např. předmanželská smlouva versus úmrtí), a jednak kdyby si lídé všímali, co naši poslanci a senátoři v zákonech schválili a prezidenti podepsali, třeba by ty zákony byly lepší.
Váš příspěvek je dobrá ilustrace. 1. Předmanželská smlouva se týká pouza, výhradně a jedině případu, kdy manželství skončí ROZVODEM!!!! S koncem manželství úmrtím jednoho z manželů nemá nic společného. Když si Rychtář bral ženu, která vypadala jako lidská troska, a mlel něco o předmanželské smlouvě, byl to čirý výsměch - jenže dokonce i autoři článků mu to pěkně zobali z ruky! Jistě, už tehdy pod články bylo mnoho komentářů poněkud vzdělanějších čtenářů, že předmanželská smlouva je pro jejich manželství jako limonádka pro alkoholika, protože IB potřebuje především dobrou závěť - čistě pro případ, co kdyby. Ale jak je vidět, většina lidí to nepochopila ani tehdy, ani dodnes.
2. To, co se týká předmanželské smlouvy, platilo i v monulosti a platí i v jiných zemích. Ovšem od letošního Nového roku máme navíc nový Občanský zákoník a ten úplně jiným způsobem než dřív upravuje dědictví. Způsobem, který je podle mě šílený a do nebe volající, ale aspoň to každého člověka bez ohledu na věk nutí, aby pěkně sepsal závěť nebo darovací smlouvy pro případ úmrtí a nespoléhal na náhodu. Když to neudělá, může se stát, že ten, koho měl zemřelý nejraději, ostrouhá, a ten, koho zemřelý nenáviděl, nebo kdo zemřelého tyranizoval, je na koni.
3. nemyslím, že Rychtář dostane více než polovinu pozůstalosti, ale pokud mu neprokáží podíl na smrti své ženy, připadne mu polovina.

setroseuros
24. 05. 2014 18:39

Jestli je to tak jak pisete , tak uz vime proc ji R tak tlacil do snatku! A jestli s nim byla nestastna a chtela se rozvest o cem mu jiste rekla, tak vycuranej R musel moc dobre vedet proc ji kupuje alkohola leky a nebrani ji v piti ale v lecbe! Pak stacilo nikoho k ni nepoustet a vsechny utvrdzovat v tom , z ona leceni odmita!!! a provokovat ji a cekat ...

popocatepetl
24. 05. 2014 18:52

Ano, myslím, že právě tak to bylo. Poučení z toho je: člověk, který leze do manželství a už má někde děti, kterým nechce ublížit, musí, musí, musí (nevím, kolikrát to zdůraznit) sepsat závěť.

popocatepetl
24. 05. 2014 19:47

A ještě:
pokud jeden z vašich rodičů je závislák (na alkoholu, na hazardu, na chemikáliích všeho druhu), ale má vás rád, najděte způsob, jak ho přesvědčit, aby se šel léčit, a najděte ho včas. Neházejte to za hlavu, pokud to aspoň jen trošičku jde.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.