Honoráře hvězd za komunistů: Kolik brali Sovák, Havlová nebo Menzel? VELKÝ PŘEHLED | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Honoráře hvězd za komunistů: Kolik brali Sovák, Havlová nebo Menzel? VELKÝ PŘEHLED

Kolik brali herci dřív za celý seriál, to mají hvězdy dnes za jeden den. Prsa se ukazovala za pětistovku a běžná taxa na jeden natáčení den byla pár stovek korun. Dnes pro Zlatu Adamovskou (55), která inkasuje za pouhý natáčecí den 17 000 Kč nebo Petra Rychlého (48) s částkou 15 000 Kč, nepředstavitelné. Ještě před 25 lety běžná realita.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Predtor
03. 12. 2016 22:08

Všechno jsou To Tatolitni Zločinci

namhal
15. 08. 2014 14:36

Umělci se měli dobře za každého režimu. Ale pořád brečí že mají málo. Přitom mohli cestovat kam chtěli. Důkaz? jak se po roce 89 vytahují jak cestovali do kapitalistické ciziny a ještě za to berou přemrštěné honoráře. Jako Donutil a potom za ty honoráře chlastá ve Špindlu s politiky viz Topolánek a další.

stařec
31. 07. 2014 10:53

Jen pro uplnost !! špičkový hornický plat byl proti platům herců TŘIKRÁT MENŠÍ!!!!

podlesni
18. 04. 2014 10:41

Nezdá se mi to tak málo. V době kdy člověk nastoupil do práce za 800,- Kč měsíčně hrubého. Nikdy jsem nedosáhla na tu slavnou průměrnou mzdu (jako ostatně většina lidí) a to jsem za bývalého režimu alespoň mohla dělat práci kvalifikovanou, byla... Takže skutečně se domnívám, že jak dnes, tak i v minulosti byly honoráře dost dobré. Nakonec, nohou jít na pracák, jako každý a né si točit ty hrůzné seriály pro sebe, Dietl a ostatní se musí v hrobě obracet. Taky se spoustou televizních stanic se vyrojila spousta "známých" herců, ale teď když opakovali seriál "Byl jednou jeden dům" to byl herecký koncert!

lahny
15. 04. 2014 12:19

Pivo sice stálo 1,80, v hospodě se dávalo běžně 2 Kčs, ale lahvové pivo bylo 1,70Kčs.
Jinak ceny souhlasí, ale zapomněli jste napsat­...ZD­RAVOT­NICTVÍ ZADARMO, ŠKOLSTVÍ ZADARMO,1kWh 0,30 Kčs, voda paušál 180 Kčs pro pětičlennou rodinu za rok, sanitka nemusela objíždět 90 minut nemocnice jako minulý týden v Praze,nemocenská placená už od prvního dne, doprava do zaměstnání 2 Kčs TÝDENKA na vzdálenost 5 km, zkrátka výdaje denní potřeby lacinější než dnes.
Ale to se dnešním modrým ptákům nehodí, porovnávat DENNÍ náklady domácností s minulou dobou.Ono televizi, ledničku atd, zkrátka věci ZBYTNÉ,si mohu odpustit, ale vodu, elektřinu, lékaře už ne.

lillyli
15. 04. 2014 12:39

Taky zapomněly napsat, že umělá ledvina byla jen jedna v republice, takže obyčejný člověk byl odsouzen k smrti. Že děti stižené obrnou necvičily podle Vojtovi metody, protože tento geniální lékař a profesor si dovolil emigrovat, a tak celý život trávily zkroucené v bolestech. Že drahá cytostatika byla jen pro vyvolené. Že se na všechno stály fronty...na lednice, tv, pračky..to vše stálo tolik, co dnes. Oblečení bylo jen umělé v barvě khaki, hnědá, atd. Kdo chtěl vypadat k světu, musel mít známou prodavačku, protože vše se prodávalo pod pultem nebo umět šít, plést...a i to byl problém, protože nebyl materiál. V řeznictví, ov+zel, atd. to vypadalo jako u snědeného krámu. Úřednice, prodavačky, číšníci, taxikáři, zedníci, ..tedy ti nejméně vzdělaní... se chovali jako mistři světa. Na knihy se stály dlouhé fronty každý čtvrtek. Na významných postech byl vždy de.bil s červenou knížkou. Kdo stavěl domek, tak nejvíc času strávil stáním fronty nebo uplácením ve stavebninách. Kachlíky byly např. jen v bílé, zelené a žluté barvě. Modrá byla luxus...
Lidi nezapomínejte!!! Vím, že tu je bordel, korupce, ale kdo má jen trochu rozumu, zpět by socialismus nechtěl.

dzery1
15. 04. 2014 13:29

To leváci nepochopí.

mazd
15. 04. 2014 15:16

Prodavačky že se chovaly jako mistři světa, to myslíte i ty z Pramenu? Utahané otrokyně za 1150 kč chodící po čtyřech domů? A nevzdělané? To jste ujel.

lillyli
15. 04. 2014 17:07

Jsem ona. To za prvé a za druhé..nevím, jestli v Pramenu, ale myslím především zlatnictví, drogerie+kosmetika, řeznictví, jakékoliv oblečení...tam člověk stál a stál a očividně mladá studentka babám nestála ani za povšimnutí. Přitom neměly ani maturitu.

3dots
15. 04. 2014 18:10

Mladá STUDENTKA vymetala (především) zlatnictví a kosmetiku - a ty "báby bez maturity" ze z ní nepotentily!
Koukám, že máte rypák pěkně nahoru
Děláte, jako by to dnes bylo jinak - zkrátka je to o lidech, někdo je příjemný, někdo ne.

lillyli
15. 04. 2014 21:13

Už podle toho, jak jste vulgární, tuším, že s vámi není domluva. A ano, když člověk vešel do obchodu a prodavačky se chovaly jako bychom byli vzduch, tak to naštvalo. Dnes se mi to nestalo nikde. Neříkám, že vše je sluníčkové, ale rozumní lidé, i hodně staří lidé, ví, že se máme nejlépe z celé historie.

3dots
15. 04. 2014 23:12

Vulgární? Protože píši, že máte rypák nahoru? A co jiného, když sem prsknete větu, kde zdůrazňujete svůj statut studentky a deficit maturity u prodavaček? A co?, to byl učební obor, měly výuční list. Tím jako jste byla něco víc?

3dots
15. 04. 2014 17:52

lillyli: chtělo by to víc korektnosti a nejen blábolit, aby to "pěkně vypadalo"
1.- Dialyzační přístroj byl v ČSSR uveden do provozu v 50.letech - a to jako v páté zemi v Evropě (a první v soc. státech) Nebyl jeden, ale cca 12 (v normalizačním období). Obyčejný člověk je termín pro koho?? Pravda je, že nedostatečná kapacita byla důvodem přednostního využití pro osoby mladé a lepší prognozou.
2.- Dr. Vojta vytvořil základ své terapie, Vojtův princip, v letech 1950 až 1970. Emigroval v r. 1968, takže 18 let aplikoval své poznatky u nás, později se metoda reflexní lokomoce používala dál (v závislosti na proškolení toho kterého pracoviště) - ano, jméno dr. Vojty se při tom příliš neskloňovalo.
3.- Nástup protinádorové chemoterapie se datuje od konce 40.let, boom a zrychlení výzkumu dalších cytostatik a jejich kombinací spadá do 70.let (světově) - Takže co čekáte - že se rozdávala jako lentilky? To není problém stástního systému, ale výzkumu!
4- Pokud jste chodila jen v khaki a hnědé, pak nevím, kde jste žila (Korea??) My měli - jak dokládají i fotky - docela pestré oblečení. A metráže a příze nebo vlny byl větší výběr než dnes. Ano, byly fronty - ovšem pračka ap. vydržela desetiletí, dnes si po uplynutí záruky klusejte koupit novou (bez fronty).
5.- Stávaly se fronty na knižní novinky - pokud se vědělo, že vychází dobrý titul. Dnes už je v knihkupectvích téměř liduprázdno, číst se už nenosí. Inu pokrok.
6.- Díky vám teď vím, že jsme žili v luxusu, porotože jsme měli modré kachličky. Pokud vím, ani ne z protekce. To jsou věci!

lillyli
15. 04. 2014 21:10

Kde jste to žil? Já jsem žila v socialistickém Československu a pracovala ve zdravotnictví. Osobně jsem viděla umírat lidi, pro které nebyla umělá ledvina a osobně jsem zažila, že nebyla vhodná..rozuměj ...drahá cytostatika. Jako studentka jsem samozřejmě nakupovala stříbro, neb na zlato jsem neměla. Vy si to vážně nepamatujete? Zrovna nedávno jsme s kamarádkou vzpomínali na příšerné flanelové kostkované košile, které byly určené pro děti, na škaredá linolea, na ty blafy, které vařili v restauracích, na povolení, které nám musel udělit nějaký ***, abychom mohli alespoň do Jugoslávie, atd. Vy jste vážně neuvě­řitel­ní..­.jis­tě horliví majitelé rudé knížky.

lillyli
15. 04. 2014 21:17

A to ani nemluvím o problémech, které se týkaly mě osobně..špatná léčba diabetu..bez glukometrů, žádná léčba astmatu, při špatném původu nemožnost studia na VŠ, atd. Díky Bohu..moje děti už tyto problémy nemají, žijí lepší život, než měla moje generace.

3dots
15. 04. 2014 23:53

Běžte psát dramata. Ve zdravotnictví jste dělala? No to já také, a až dosud - takže i dneska lidi umírají, protože ne vše systém financuje plošně, zvlášť když jde o nové nákladné postupy a léky. Za tatíčka TGM nebyl pro všechny ani penicilín - to svedete na co?
Glukometr diabetes nevyléčí, jen usnadní kontrolu. Podstatnější jsou inzulíny, o jejich vývoji snad jako zdravotník víte?
Léky na astma jste neměla, oj oj, ani teofyliny? O kterém roce vlastně píšete?
Vy zkrátka pletete hrušky s jabkama, politiku s stupněm pokroku v oboru.
A né, hnusnou flanelku neznám, školy mám aniž by kdokoliv v rodině byl straník a s kolegy vzpomínáme na dobu, kdy šlehačka byla ze smetany a buřty z masa a ne soji a separátu.
Žádná doba není jen dobrá nebo špatná, takže nezkreslujte.

reiner
22. 06. 2014 07:31

No, tatíček Masaryk mohl těžko rozdávat penicilin, protože se v té době ještě nepoužíval ....

nafta
29. 06. 2015 19:56

Penicilín je prvé antibiotikum využívané v medicíne. Radí sa medzi beta-laktámové antibiotiká. V pliesni Penicillium notatum ho v roku 1928 objavil Alexander Fleming.

bohatypoodnikatel
29. 09. 2015 10:37

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

lahny
16. 04. 2014 08:31

pro lillyli
Já jsem nezažil v za socialismu, aby sanitka 90!!!!! minut jezdila s pacientem a nemocnice ho nechtěla přijmout.
Za socialismu moje 80ti letá babička měla operaci na kyčelní kloub (nový) a NEPLATILA ANI KORUNU (mimo bonboniery pro sestřičky) v letech 2005 moji sedmdesátiletou matku NECHTĚLI OPEROVAT kolenní kloub dokud nezaplatí nemocnici 5000 sponzorský dar (vše bylo též v televizi) a TŘI!!! roky ji odsouvali dokud nezaplatila ..a pak to bylo do měsíce.
Také se za komunistů nestalo, aby přišel pán do lékárny a měl doplácet přes tisíc korun za léky.Léky vrátil, protože by mu už nezbylo na jídlo když zaplatí z důchodu veškeré další poplatky.
A pokud si stěžujete na hrozné barvy různého ošacení, tak ale vězte, TO NENÍ DŮLEŽITÉ K ŽIVOTU.Tenkrát jsme na to měli.Dneska si sice můžete vybrat z různých barev, ALE NEMÁME NA TO, protože musíme platit výdaje, které jsme za komunistů NEMUSELI.A tak ty barvy, to je jen PRKOTINA proti tomu co MUSÍME ŘEŠIT DNESKA (nezaměstnanost, platby u doktora, zvedání cen atd). Za komunistů jsem za 4 roky ušetřil na Š120 A PO CELOU DOBU ŠETŘENÍ SE NEZVEDLY CENY ZÁKLADNÍ POTŘEB (jídlo, voda, elektřina).Dneska za 4 roky na novou FABII neušetřím.Ukažte mě prosím, od r. 2009-2013, KOLIK CEN SE MNĚ NEZVEDLO !!! z těchto komodit.
A to pomíjím fakt, že jsem už 16 měsíců nezaměstnaný a NIKDE MNĚ NECHTĚJÍ KVŮLI VĚKU, což za komunistů NEEXISTOVALO.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.