Stella Zázvorková: Zanedbaný hrob! Chybí i vytesané jméno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Stella Zázvorková: Zanedbaný hrob! Chybí i vytesané jméno!

Hereččin zanedbaný hrob. Po jejím jméně byste se pídili marně.
Hereččin zanedbaný hrob. Po jejím jméně byste se pídili marně. (Aha! – Martin Hykl, Profimedia.cz, ČTK)

Je to tak smutné výročí! Právě dnes by se dožila 90 let legenda českého fi lmu Stella Zázvorková (†83), která 17. května 2005 podlehla ve svém bytě v Praze-Dejvicích infarktu.

Herečku tam našel její synovec, filmový architekt Jan Zázvorka ml. (54), který urnu s ostatky své tety tajně pochoval v roce 2007 na hřbitově v pražském Motole. V té době sliboval, že místo posledního odpočinku oblíbené herečky zvelebí. Doteď to ale neudělal!

Jan Zázvorka před pěti lety tvrdil, že objednal novou náhrobní desku, na níž bude i jméno Stelly Zázvorkové. Jenže! Zpustlé místo, kam skoro nikdo nechodí, doteď »zdobí« původní ušmudlaná deska. To si fenomenální herečka nezasloužila! Tak zapomenut by po smrti nechtěl skončit nikdo z nás!

„Podívejte, lidé ten hrob v Motole určitě najdou! Je tam její fotografie,“ řekl Aha! Zázvorka, který se prý dnes na hřbitov vypraví a položí k němu květinu.

Fotografie u hrobu sice je, ale pohozená vedle mramoru, stejně jako sražená prázdná váza. Je to hotová spoušť! Přímo na náhrobním kameni, na kterém je špatně čitelné jméno hereččiny dcery Jany Kateřiny Kopecké (†15), která spáchala sebevraždu, jsou položeny tři kryty s vyhořelými svíčkami a keramický beránek, připomínající Velikonoce. Nikde žádné květiny! Snad se tam objeví alespoň dnes...



Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
15. 4. 2012 • 19:45

jen evínka má každého v paži

p.r.d.e.l..hillarka
15. 4. 2012 • 19:44

Co tě nemá, ta a uklidit? Hovínková evínka jí raději popřeje, aby mala ľahkú zem a odpočívala v pokoji a že jí želá veľa pekných, nekonečných snů

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.