Tohle je slavná Arabela! Miroslava Šafránková 20 let od natočení oblíbeného seriálu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tohle je slavná Arabela! Miroslava Šafránková 20 let od natočení oblíbeného seriálu!

Arabela Miroslava Šafránková, jak vypadá dnes.
Arabela Miroslava Šafránková, jak vypadá dnes. (David Kundrát, Marek Pátek)

Každou neděli se nyní v televizi objevují reprízy slavné Arabely. Deníku Aha! se podařilo najít jednu z hlavních představitelek tohoto seriálu. Miroslava Šafránková (53) totiž žije skryta před zájmem médií v Praze.

Je to už bezmála dvacet let, co se Miroslava Šafránková naposledy představila před kamerou coby druhá princezna Arabela v pohádkovém seriálu Arabela se vrací. Od té doby se někdejší hvězda filmů Romance za korunu či Jak svět přichází o básníky veřejnosti a médií straní – stejně jako její známější sestra, o pět let starší »Popelka« Libuška Šafránková!

Po skončení své filmové kariéry v polovině devadesátých let se Šafránková provdala do Německa, kde vystudovala ekonomii v Mainzu. A stala se z ní podnikatelka se vším všudy! Přestože sama se médií straní, založila dvě tiskové a mediální agentury Kapa a Kirké.

Před kameru se už ale nikdy vrátit nechce a společně s manželem Miroslavem vychovávají syna Marka (23).

Obě sestry Šafránkovy se narodily v Brně, ve světě filmu však výrazněji prorazila starší Libuška, manželka herce Josefa Abrháma.

I Mirka ale své místo na výsluní našla – v roce 1974 si ji Karel Kachyňa vybral do filmu Robinsonka. Známá je i její pohádka Malá mořská víla (1976), asi nejvýraznější je její role »Borůvky«, co má kukadla jak zrcadla, v prvním díle filmových »Básníků«.

Naposledy se objevila právě v pokračování seriálu Arabela, kde přebrala titulní roli po Janě Nagyové. Perličkou je, že původní Arabelu – Slovenku Nagyovou – do češtiny namluvila Mirčina sestra Libuška.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.