Šimek v Polsku převálcoval Ztraceného | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Šimek v Polsku převálcoval Ztraceného

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Objev roku v Českém slavíku 2008 Marka Ztraceného (23) převálcoval na Carpathia festivalu v polském městě Rzeszów jeho český kolega Jarek Šimek (37). A to Ztracený tento mezinárodní festival před rokem vyhrál a jako absolutní vítěz získal Grandprix.


„Jarkovi cenu přeju, protože je fajn a umí,“ gratuloval mu Ztracený, který se se Šimkem kamarádí, a dokonce nahrával v jeho studiu ještě předtím, než se vydal na profesionální hudební dráhu. „Není každý den posvícení. Marka si moc vážím a příště si určitě nějakou cenu odnese,“ řekl deníku Aha! Šimek, který získal cenu poroty navrženou slovenskou jazzovou legendou Peterem Lipou. „Prý jsem se mu ze všech účastníků festivalu líbil nejvíce, což mě od takového pana muzikanta moc potěšilo,“ usmívá se Šimek, jehož výkon vysílala i celostátní polská televize TVP. Šimek v posledních letech poměrně často úspěšně reprezentuje Česko na zahraničních festivalech a i nyní, po návratu z Polska, se už připravuje na festival do Stockholmu, kde se probojoval do finále. „Koná se v červenci a bude probíhat na lodi plavící se po Severním moři,“ dodal Šimek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.