Zvrat v případu Radovana Krejčíře: Může být vydán do Česka, rozhodl soud v JAR. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zvrat v případu Radovana Krejčíře: Může být vydán do Česka, rozhodl soud v JAR.

Radovan Krejčíř.
Radovan Krejčíř. (Foto archiv Blesku)

Radovan Krejčíř odsouzený k 34 letům za mřížemi v JAR za několik trestných činů může být podle soudního rozhodnutí vydán do České republiky. Konečné slovo bude mít jihoafrický ministr spravedlnosti Michael Masutha.

České ministerstvo spravedlnosti ještě nemá informaci o možném vydání Radovana Krejčíře oficiálně potvrzenou; až rozhodnutí jihoafrického soudu obdrží oficiální cestou, zváží další postup, uvedla ČTK mluvčí ministerstva Tereza Schejbalová.

Krejčíř, který si v Jihoafrické republice odpykává trest za vydírání, daňové úniky, zastrašování a vraždu, se může proti rozhodnutí soudu ještě do čtrnácti dnů odvolat. „Radovan zvažuje své možnosti. V tuto chvíli nemohou být poskytnuty další komentáře, ale respektujeme rozhodnutí soudu,“ řekl advokát Krejčíře pro server IOL.

Krejčíř uprchl z České republiky v roce 2005, kdy se mu podařilo uniknout policii během domovní prohlídky jeho vily. V ČR byl Krejčíř v nepřítomnosti pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Tepláren Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5, za což dostal souhrnný trest 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal nepravomocně za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka.

 Jihoafrická novinářka Angelique Serrao vyjmenovává, co všechno Radovan Krejčíř v její zemi způsobil:

Video se připravuje ...

 

 

 

 

 




 



Přečtěte si
majojo
17. 3. 2018 • 16:45

Bezva, tady to půjde uplatit mnohem líp a levněji. Páni advokáti, mněte si ručičky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.