Vážný stav Pomejeho: Slova onkologa děsí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vážný stav Pomejeho: Slova onkologa děsí

Přední český onkolog neschvaluje hladovění Jiřího Pomeje.
Přední český onkolog neschvaluje hladovění Jiřího Pomeje. (Foto ČTK, Facebook)

S jeho rozhodnutím nesouhlasilo mnoho lékařů. Jiří Pomeje (53), který se rozhodl bojovat proti rakovině hrtanu držením hladovky je momentálně hospitalizovaný v nemocnici se zápalem plic. Profesor Pavel Klener (80), přední český onkolog se obává, že způsob, kterým se Pomeje rozhodl léčit rakovinu, může negativně ovlivnit léčbu zápalu plic.  

„Není prokázáno, že by hladovění ničilo nádor. Ten je zcela nezávislý a vezme si z těla, co potřebuje. Na úkor právě toho nemocného člověka,“ řekl Klener pro Nedělní Blesk. Podle něj se při hladovce nemocný poškozuje tím, že tělu nedodává potřebné látky, které potřebuje, aby se tělo mohlo bránit útokům nemocí.

Onkolog se také obává, že zvolená hladovka se může negativně promítnout do léčby zápalu plic, se kterým se Pomeje momentálně léčí. „Může se stát, že reakce celkově oslabeného pacienta na léčbu nebude tak pružný jako u člověka, který předtím dlouhodobě nehladověl,“ řekl Klener pro Nedělní Blesk.

 Na video s Jiřím Pomejem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rezacek
3. 1. 2018 • 11:36

Nehádejte se. Správně je obojí. Latinsky pneumonia i pneumonitis.

zamlzena
2. 1. 2018 • 13:41

jestli přežije zánět plic/ správně je zánět, ne zápal/, tak by měl zkusit vitariánskou stravu, už ne hladovění.S takovous travou lidé žijí stejně jako žijí vegetariáni a vegani, některým to velmi prospělo, například na onemocnění krvetvorby./ leukemii/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.