Wabi Daněk (†70): Skutečná příčina smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Wabi Daněk (†70): Skutečná příčina smrti

Jedny z posledních fotek Wabiho Daňka
Jedny z posledních fotek Wabiho Daňka (Vladimíra Šišmová)

Prodělal mrtvici, infarkt, zničil si játra, ale stále žil. Do hrobu Wabiho Daňka (†70) přivedla až zákeřná rakovina! Folková legenda a autor neoficiální trampské hymny Rosa na kolejích se s ní dlouho statečně pral...

„Asi čtyři roky bojoval s rakovinou močového měchýře,“ prozradil deníku Aha! Wabiho kamarád Milan Pitkin (67). „Proto byl i pohublý a měl kruhy pod očima. Už to vypadalo, že je to úspěšný boj, ale nakonec ho ta hnusná nemoc stejně dohnala,” posteskl si člen Banjo Bandu Ivana Mládka (75).

Kvůli zhoršujícímu se stavu Wabi přestal už v létě koncertovat. „Omlouvám se všem, kteří se v červenci těšili. Dostihly mě zdravotní problémy a já jsem nucen zrušit všechna oznámená vystoupení. Promiňte, moji milí, nikoho to nemrzí víc než mne,“ napsal folkový bard před čtyřmi měsíci na sociální síť. Od té doby už nikde nevystoupil, rakovina začala být progresivní.

„Byl jsem u Wabiho před týdnem a bylo nám jasné, že to bohužel takhle dopadne. Nevypadal dobře, už jenom ležel. Všichni jsme věděli, že to nebude mít dlouhé trvání. Je dobře, že odešel v kruhu rodinném, tedy doma a ne v nemocnici,” řekl Aha! Pitkin, který stejně jako Wabi bydlel v Karlíně a tak se často vídali.

„Hrávali jsme spolu karty. Nejvíc mi bude chybět ten jeho krásný hlas. Měl s námi teď vystoupit i na našem vánočním večírku, co pro sebe pořádáme spolu s klukama z KTO, Oldou Linhartem a dalšími. Vždycky vystupoval jako první, teď na tu jeho kytaru a ten hlas už budeme jenom vzpomínat,” dodal komik Pitkin smutně.



Přečtěte si
-bello-
18. 11. 2017 • 23:14

Wabiho musel mít každý rád .Jeho písničky byly úžasný a nebyl to žádná primadóna, klidně na Letný zahrál na kytaru jen tak v hospodě . Naposledy jsem ho poslouchala letos 12.4. při koncertování na chodníku před domem, kde bydlel Karel Kryl a později i Wabi Daněk..K výročí nar. 12.4.1944 KK tam léta bez nároku na honorář a k poctě Kryla hrají muzikanti např. Ivan Hlas, Paleček , Wabi Daněk atd. Je to od nich úžasný gesto ! Tady Wabi bydlel: https://www.youtube.com/watch?v=e1_UNJXtfZA

bursik
18. 11. 2017 • 05:47

napsano to je duplicitne v blesk u 4x a take v aha Moc pozornosti ruine co se sama znicila

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.