Sebevražda fotbalisty Rajtorala (+31): Tohle si nezasloužil… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sebevražda fotbalisty Rajtorala (+31): Tohle si nezasloužil…

Turci zpackali českou vlajku, červený pruh má být vpravo!
Turci zpackali českou vlajku, červený pruh má být vpravo! (Foto Sport – Barbora Reichová, Jaroslav Legner, Twitter, ara)

Chtěli mu dát důstojné sbohem, jenže tryzna za fotbalistu Františka Rajtorala (†31), který se v neděli oběsil, byla na stadionu fotbalového Gaziantepsporu všechno, jen ne povedená.

Jeho parťáci z klubu na hranicích Turecka a Sýrie seděli na střídačce, pohled zabořený do trávníku. Někteří otírali slzy, marně dumali nad tím, proč se ten usměvavý blonďatý klučina z Čech rozhodl řešit své problémy, byť jakkoli tíživé, sebevraždou. „Jsme zničení, ztratili jsme velkého kamaráda,“ prozradil nevyslovené myšlenky všech kapitán Gaziantepsporu  Elyasa Süme. „Modlíme se za tebe,“ přidal trenér Bülent Uygun.

Jen pár metrů před nimi byl postaven provizorní katafalk »pocukrovaný« smutečními karafiáty. Rakev však chyběla, tu nahradila Františkova velká fotografie. A také vlajky – turecká a česká. Jenže právě tady si Turci uřízli pořádnou ostudu. Českou standardu vyvěsili obráceně, s červeným pruh vlevo! Navíc ji tam měli rovnou dvakrát! Tryznu ke všemu symbolicky uspořádali na stadionu, kde hrával Rajtora domácí utkání, jenže ani toto nebyla »trefa«. Nikdo zřejmě nečekal, že 17tisícový stánek bude praskat ve švech, ale prázdnota tribun bila do očí. Byla to smutná podívaná, tak korespondující s pohledy těch, kteří přeci jen přišli… Přiletí domů
Turecku, zemi, která se mu stala osudnou, dá definitivně sbohem. Po pitvě a dalších náležitostech už nic nebrání tomu, aby tělo fotbalisty Františka Rajtorala (†31) bylo převezeno do rodné vlasti. „V úterý se dokončovaly administrativní náležitosti a do dvou dnů by měly být ostatky pana Rajtorala standardní leteckou linkou přepraveny do České republiky,“ pověděl Aha! z Ankary velvyslanec ČR v Turecku Pavel Kafka. Slavná plzeňská obrana: Prokletí...
Jeden spáchal sebevraždu. Druhý svádí boj s nevyléčitelnou nemocí. Třetí vzal drogu a zničil si kariéru. A čtvrtý je notorický průšvihář. Hvězdná plzeňská obrana je snad prokletá... Na podzim roku 2011 stáli na hřišti pěkně vedle sebe. Rajtoral, Čišovský, Bystroň a Limberský. V základní skupině Ligy mistrů čelili ofenzivní mašině Barcelony na čele s Messim. Přestože ve dvojzápase dostali šest gólů, udělali si velké jméno a tleskal jim fotbalový svět. Jenže teď je vše úplně jinak... David Bystroň vzápětí neprošel dopingovou kontrolou (údajně pervitin), dostal dvouletý distanc a kariéra šla do kopru. Dnes hraje 6. ligu ve Švýcarsku.

Mariánu Čišovskému diagnostikovali na jaře 2014 nevyléčitelnou chorobu – amyotrofickou laterální sklerózu, která mu ukončila kariéru. David Limberský je magnet na průšvihy, při tom největším předloni boural v opilosti a snažil se utéci policejní hlídce. Soudu se vyhnul. A o víkendu si František Rajtoral, v očích mnohých neskutečný pohodář, sáhl během angažmá v tureckém Gaziantepsporu na život...


Měnil dres s Messim
Byl to jeho nejcennější úlovek v kariéře. Po domácí bitvě s Barcelonou v Lize mistrů si František Rajtoral vyměnil dres se slovutným Argentincem Messim. „Já se výměnou dresů nikdy moc nezabývám, ale teď se mi daří. Z Milána mám Ibrahimovičův, teď Messiho,“ povídal tehdy »Rajty« a rozesmál se: „Až dám někdy nějaký slavný gól, třeba se soupeři poperou o můj dres.“

Tryzna za sebevraha Rajtorala (†31):

Video se připravuje ...



Přečtěte si
6010
26. 4. 2017 • 11:43

No s tou vlajkou bych to nebrala až tak tragicky.Turci holt dělali, co umí.Horší je, že tady vyhasl mladý život člověka, kterého jsem osobně znala.Byl to člověk s velkým srdcem, žádná primadona, byl lidský a moc hodný.O to větší je to tragedie, když takový člověk odejde a ještě dobrovolně.Musel mít k tomu vážný důvod a já osobně to nemohu pochopit, natož se s tím vyrovnat. Františku, ať je Ti země lehká.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.