Olympic slaví 55 let: A Janda s Janů zase jedou dál... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Olympic slaví 55 let: A Janda s Janů zase jedou dál...

Jedeme dáááál!
Jedeme dáááál! (David Malík)

Legendární rocková skupina Olympic slaví 55 let monstrózním turné, které vyvrcholí 9. prosince v pražské O₂ areně. „Hrajeme padesát pět let. Nikdy jsme nevěřili, že se to dá,“ říká lídr skupiny Petr Janda.

„Výroční koncert si chceme pořádně užít a už teď se těšíme na šedesát,“ dodává pobaveně Janda a připomíná, že v roce 2004 byl Olympic první z kapel, která vystoupila v největší české hale. „Byl to takzvaný zatěžkávací koncert. Zkoušelo se, co hala vydrží,“ vysvětluje Petr. Kapela, která vznikla v roce 1963, je právem označovaná za zakladatele české rockové hudby. Po famózním debutovém albu Želva dokázala fanoušky fascinovat i následujících pět dekád. „Můžeme ještě něčím překvapit? Ale můžeme! Pracujeme na tom od podzimu minulého roku,“ prozrazuje Janda, který slibuje velkolepou scénu.

„Připravujeme i filmové dotáčky a Olympici samozřejmě zahrají v původní sestavě,“ komentuje rocker. Kdo přijde poblahopřát, Janda tají. Určitě to ale budou František Ringo Čech, Jiří Korn, Martina Jandová a třešničkou na dortu bude Petra Janů. Ta si to s Jandou rozdá v nesmrtelném duetu Jedeme dál. „Tu písničku přímo zbožňuju a nedokážete si představit, jak se těším! S Olympicem ji budu zpívat na celém jejich turné, nejen v 0₂ areně,“ sděluje Petra.



Přečtěte si
ssharon.H@seznam.cz
4. 3. 2017 • 18:58

Vy určitě za zenitem ještě nejste, že, ale nikdo se o Vás nezajímá, nefotí, nejste v mediích a to bude asi ten největší problém, co? ... Ach ta závist

aveneta
27. 2. 2017 • 10:26

Tak před 30 lety dobrý.....dnes jsou již oba za zenitem a žijí jen ze svých jmen

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.