Jana Šulcová (69) poprvé o svých zdravotních problémech: Zpackali mi 2 operace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jana Šulcová (69) poprvé o svých zdravotních problémech: Zpackali mi 2 operace!

2017. Herečka se nyní neobejde bez chodítka.
2017. Herečka se nyní neobejde bez chodítka. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Je sice odkázaná na chodítko a berle, s lékaři je ale Jana Šulcová (69) konečně spokojená. Vyměnila totiž nemocnice.

„V jedné nemocnici mi zpackali dvě operace. Ruce a kyčle,“ říká herečka. Ruku si zlomila v roce 2012. V noci šla se psem a zjistila, že na zahradě stále teče voda. „Šla jsem ji vypnout a běžela za psem. Máme tam takový velký kořen, já zakopla a nohou jsem uvízla v díře jako ve smyčce. Spadla jsem a zlomila si ruku,“ vzpomíná Šulcová. Operovaná ruka jí dodnes dělá potíže.

Pád do prázdna
O dva roky později zkoušela v příbramském divadle. „Byly tam takové stupínky a já spadla do prázdna. Cítila jsem, že mám něco s kyčlí,“ komentuje Jana. Pár dní na to se večer odličovala v ložnici a když vstala od zrcadla, skácela se k zemi. „Asi už něco nalomeného mi v kyčli ruplo a já si zlomila krček,“ popisuje. S úrazem jela opět do nemocnice, kde ji okamžitě operovali. „Jenom mě ale zdrátovali a špatně. Prostě se jim to nepovedlo,“ netají herečka.

Nejsem kůň
Zubař hvězd Michal Bufka jí tehdy doporučil svého kamaráda, ortopeda MUDr. Tomáše Krůtu. „Okamžitě nařídil reoperaci kyčle a udělal mi endoprotézu. Je to můj zachránce, nedám na něho dopustit,“ míní Šulcová. Po zákroku byla na rehabilitacích v Kladrubech a za pár týdnů mohla skákat přes kaluže. „Dávali mi tam pěkně do těla. Říkala jsem jim: Nejsem kůň, ale člověk! Od rána do dvou hodin odpoledne byla jedna procedura za druhou! A já jsem zvyklá vstávat v jedenáct hodin, tak si to můžete představit...“ směje se Jana.

Chce točit
Doktor Krůta ji zachránil i teď, když uklouzla na ledu a pochroumala si páteř. „Hned mi udělal CT, magnetickou rezonanci a zjistil, že mám v páteři zúžený nějaký kanálek. Předepsal medikamenty, ty zabraly a v pondělí nastupuji do Motola do rehabilitačního centra docenta Koláře a budu zase fit,“ říká herečka, která se těší, že za 14 dnů bude moci odhodit chodítko i berle. „Musím! Mám tři nabídky na film a potom na dva televizní filmy. A to považuji za velké štěstí,“ uzavírá Šulcová.



Přečtěte si
-bello-
3. 2. 2017 • 00:25

chal ahoj MR kyčle je okolo 8 -10 tis. + cca 2 tis. kontrastní látka. Šulcová vypadá na 90, ale udělala si to sama, přesto je frajerka, že se z toho dostala. Myslím, že nekrásnější byla Brejchová.Vančurová má divný úsměv a furt je jakoby bolestín a furt hraje to samý , Vránová byla taky moc hezká a podle mě bezva a dobrá herečka doteď.Šafránková byla roztomilá a úžasný talent, ale zůstala nějak herecky nedomrlá a teď je z ní navíc taky kysna tlustá.Kyselková se mi nikdy nelíbilaa znám ji jen jako myší kožíšek .

-bello-
2. 2. 2017 • 13:25

chal myslím, že se mýlíš. MR není až tak drahá, o tom to není.Je to o oprávněné dg. a vždy je potřeba doplnit starým dobrým rtg. Ale Šulcová se mýlí, na zúžený páteřní kanál jí léky nepomůžou.Je to děsná škoda, jak vypadá.Ona byla vážně moc hezká

mnpv
2. 2. 2017 • 09:41

Taková to bývala krásná ženská...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.