Pamatujete Jarku Schallerovou? Víme, co dnes hvězda 70. let dělá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pamatujete Jarku Schallerovou? Víme, co dnes hvězda 70. let dělá!

Jako Valerii si ji lidé pamatují dodnes.
Jako Valerii si ji lidé pamatují dodnes. (Foto: ara)

V 70. letech byla hvězdou první velikosti, přesto si ji dnes pamatuje jen málokdo. Natočila kolem padesátky filmů, a to nejen u nás, ale i v Německu, v Polsku a v Maďarsku. Přesto Jaroslavu Schallerovou-Poradovou (60) nevzali na konzervatoř. Vdala se, otěhotněla a herectví šlo pomalu stranou. Že se však hercem jednou stane její synovec Václav Jílek (35), by ji asi tehdy nenapadlo…

K filmu se dostala úplnou náhodou – doprovázela kamarádku, která se sama bála jít na konkurz do filmu Valerie a týden divů. Nakonec však v konkurenci 1500 dívek získala roli ona sama. O kamarádku sice přišla, zato právě tento film v jejích třinácti letech odstartoval hvězdnou kariéru. Postupně natočila padesátku snímků, z nichž mnohé jsou nezapomenuté dodnes. Stála po boku populárních herců a velkých jmen. Například ve filmu Třicet panen a Pythagoras (1973) hrála s Jiřím Menzelem a Vlastmilem Brodským, v Malé mořské víle (1976) se objevila jako vodní víla a setkala se s Radovanem Lukavským.

Už při prvním natáčení potkala svého budoucího muže. Byl akrobatem, cvičil na bradlech i na koberci a byl o devět let starší. Jarka měla tehdy pouhých třináct, on však na ni počkal, až vyroste. Vzali se v jejích dvaceti letech… Ačkoli patřila k dětským hvězdám, potkal ji podobný osud, jako mnoho z nich. Na konzervatoř ji nevzali s tím, že už je »zkažená« filmem. Profesionální herečkou se tak nikdy nestala. Stáhla se do ústraní, točila už jen epizodní role (například ve filmu Křeček v noční košili) či pár reklam. Rekvalifikovala se na kosmetičku a se svou sestrou, maminkou Václava Jílka, pracovala v kosmetickém salonu, později prodávala nábytek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.