Zákulisí Anděl Páně 2: Sprostá slova na place | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zákulisí Anděl Páně 2: Sprostá slova na place

Natáčení pohádky Anděl Páně 2.
Natáčení pohádky Anděl Páně 2. (Foto: archiv ČT)

Minulý týden měla v kinech premiéru pohádka Anděl Páně 2, která se okamžitě stala trhákem. Natáčení ale bylo velmi náročné.

Rozhodně na něj nezapomenou. „V prvním díle Anděla byl památný obraz 48. To je ono putování, kde se zpívá Ó, vzhlížejme vzhůru! No jo, jenže natočit takovou montáž, aby byla hezká, to člověk musí pořídit desetkrát víc záběrů, aby bylo ve střižně z čeho vybírat.

A tak jsem vždycky kluky vyhnal někam na horizont, oni se za stálého nadávání brodili sněhem a my točili,“ prozradil režisér Jiří Strach (43) pro Blesk Magazín s tím, že pak přišlo pokračování a s ním další putování zasněženými pláněmi na Šumavě pro anděla Petronela Ivana Trojana (52) a čerta Uriáše Jiřího Dvořáka (49).

Nemůžeme se proto divit, že se to hercům občas nelíbilo. „Takže kluci museli putovat ne desítky, ale stovky metrů sněhem tam a zpátky, zatímco já seděl u monitoru a kochal se. Kluci měli mikroporty, takže jsem slyšel, co si povídají: Hele, von nás požene k tomu lesu určitě... A já: Kluci, k lesu! A když byli u lesa: Hele, von bude chtít, abysme zas šli zpátky... A já: Kluci, zpátky! A najednou slyším ve sluchátkách Ivana, jak říká: To je debil!“ přiznal Strach s tím, že Ivan mu může říct cokoli a on se nesmím urazit. To je ta hra. Nejen díky tomu může mít tato trojice nesmrtelné parťáctví.



Přečtěte si
dandova
8. 12. 2016 • 12:36

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.