Dolanský zdržoval natáčení Rapla: Celý štáb onemocněl běhavkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dolanský zdržoval natáčení Rapla: Celý štáb onemocněl běhavkou!

Dolanskému se ve věznici líbilo.
Dolanskému se ve věznici líbilo. (Foto: České televize)

Smrad, zima a neustálý strach o svůj život. Jan Dolanský (38) alias kapitán Gregor skončil ve vězení. A ještě si to užíval. Dokonce se snažil zůstat za mřížemi stůj co stůj. A kvůli tomu onemocněl celý štáb.

Další díl krimiseriálu Rapl má svou dohru. „Málokomu se do vězení chtělo jít točit. Je to tam hnusný a depresivní. Honza se ale vyloženě těšil, líbila se mu ta role, kterou hrál. Věděl, že má v tomto díle zemřít, a tak to natáčení pořád zdržoval a natahoval, aby tam mohl být s námi co nejdéle,“ vzpomíná na jedno z natáčení režisér Jan Pachl (39) a přidal ještě jednu libůstku, kdy se všichni až na hlavního aktéra prali o místní toaletu.

„Do věznice nemůžete přinést jídlo zvenčí. Všichni herci museli jíst tu jejich šlichtu, co tam skutečně vaří. Ti, co mohli, měli tu možnost, šli jíst ven do cateringu. Jediný Dolanský ne, tomu to chutnalo a ještě si přidal. Taky na to jediný vyzrál. Našim kuchařům se to totiž výjimečně nepovedlo a celý štáb měl pak běhavku, kdežto jediný Dolanský byl v pohodě,“ směje se Pachl s tím, že točili ve věznici ve Vikmanově.
Nominace na televizního Oscara
Seriál Rapl slaví velký úspěch. Získal nominaci do jubilejního 30. ročníku soutěže Prix Europa pro nejlepší evropskou televizní a rozhlasovou tvorbu. Ocenění budou v Berlíně předána už v pátek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.