Zesnulý Tomáš Valík (†51) z Ulice: Dětství mezi duševně chorými! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zesnulý Tomáš Valík (†51) z Ulice: Dětství mezi duševně chorými!

S nevyléčitelnou chorobou Tomáš Valík (†51) bojoval spoustu let.
S nevyléčitelnou chorobou Tomáš Valík (†51) bojoval spoustu let. (Foto: TV Nova, ara)

Před řadou let onemocněl nevyléčitelnou chorobou, a když byl úplně na dně, sáhl oblíbený pekař ze seriálu Ulice po antidepresivech. Psychice Tomáše Valíka (†51) už dalo hodně zabrat ale i dětství.

Vyrůstal v psychiatrické léčebně v Opavě, kde pracovali oba jeho rodiče. Matka jako psychoterapeutka, otec se zabýval vodoléčbou. „Jako malý se vlastně neustále pohyboval mezi duševně chorými, dá se říct, že tam vyrostl. Někdy to byly velmi otřesné případy. Měl z toho kolikrát moc zlé sny. Tohle Tomášovu psychiku dost narušilo i do budoucna,“ řekla deníku Aha! paní Marie, která patřila k blízkým přátelům Tomášovy rodiny.

Přišel o oko
Rodiče Tomáš miloval, bohužel o ně přišel poměrně brzy. Tatínkova smrt mu navíc dala hodně zabrat. „Učil ve škole hru na trubku, když ale za války školy zavřeli, bojoval v Rusku a tam přišel o oko,“ vypráví rodinná přítelkyně.
A protože rodina byla velká (herec měl čtyři sestry a bratra), otec měl po válce co dělat, aby hladové krky uživil.

„Udělal si tedy masérské kurzy a v léčebně, kde pracovala jeho manželka, zřídil vodoléčbu,“ komenuje náš zdroj. Potom přišlo pro Tomáše velmi těžké období. Otec onemocněl Alzheimerovou chorobou a paradoxně skončil na psychiatrickém oddělení jako pacient.

Bral prášky
Už tehdy prý herec sáhl po antidepresivech. „Tomáš neměl lehký život a to, jak skončil, si nezasloužil. To je k uzoufání,“ pláče paní Marie a odmítá se o Tomášově tragické nemoci bavit. „Mohu jen odpřísáhnout, že to nebyla rakovina. Dostal zápal plic,“ uzavřela tiše. Herec zemřel v sobotu na Klinice infekčních, parazitních a tropických nemocí pražské Nemocnice na Bulovce.

Sestra Růžena zkolabovala
Nejblíž ze všech sourozenců měl herec k Růženě, která žije v Opavě. Trávil u ní i letošní léto. Když se sestra dozvěděla, že Tomáš zemřel, postihl ji srdeční kolaps.



Přečtěte si
algir
12. 10. 2016 • 10:41

přesně tak, jak jsem psala výše, Tomáš byl normální, veselý, kamarádský, dobrosrdečný , chytrý kluk, stejně jako mnoho jiných .

algir
12. 10. 2016 • 10:38

Znala jsem Tomáše od dětství, znala jsem jeho rodinu, pracovala jsem s jeho maminkou, která dělala pomocnou zdr. sestru, nikoliv psychoterapeutku v psychiatrické léčebně, jeho otec pracoval na vodoléčbě jako masér, pracovala jsem 42 let v PL a nezanechalo to na mých dětech žádné následky, nebyly postižené tak jak tady píšete o Tomovi. Byl to hodný kluk, veselý, kamarádský stejně jako jeho maminka, jenom byl trochu jiný, než ostatní . Novináři by se měli stydět, píšete tady bludy a hovadiny, nechte Toma v klidu odpočívat, nechte rodinu na pokoji .

lolo
11. 10. 2016 • 13:56

A ty seš idiot, což je taky nevyléčitelný.

soorry
11. 10. 2016 • 08:50

Já ho taky znala, ale ne na adrese PL., tak z něho nedělejte úplné cvoky, byl normální, jak by se jinak dostal na školu s talentovkama?? Herci musí mít dobrou hlavu, aby si zapamatovali tolik textu. Všude pracují lidi, tak nevím co to řešíte. Opavská PL je velká a zaměstnává hodně lidí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.