Syn »Limonádníka« Karla Fialy (90): Žaloba ze záhrobí! Jde o milionový dluh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Syn »Limonádníka« Karla Fialy (90): Žaloba ze záhrobí! Jde o milionový dluh!

Syn limonádového Joe má pořádné problémy.
Syn limonádového Joe má pořádné problémy. (Foto Aha! – Dana Kolářová, ara)

Obří dluh! Ten má prý na kontě herec Jan Fiala (48), jehož otcem je Limonádový Joe Karel Fiala (90). Prozradila to výpověď staré paní, která mu údajně půjčila milion korun na provozování restaurace. Až nevyléčitelná rakovina jater ji přinutila promluvit na policii těsně předtím, než zemřela...

Zneužití dobroty, důvěřivosti, životní situace a sousedských vztahů. Tak poškozená paní Jaroslava (†67) loni v srpnu popsala na policii, jak z ní prý její tehdejší soused Jan Fiala postupně vylákal balík peněz.

"Jednou za mnou přišel a sdělil mi, že by bylo výborné, kdybych zafinancovala hospodu v Hostibejku. Já jsem souhlasila s tím, že budu tichý společník," popsala začátek všech problémů v policejním protokolu paní Jaroslava. "Pak jsem mu postupně půjčovala peníze až do výše 1 000 000 Kč. Smlouvu o půjčce jsme podepsali až následně, jelikož jsem chtěla mít něco v ruce, abych tak mohla dokázat, že jsem mu skutečně peníze půjčila," svěřila poškozená.

Zadlužený Fiala prý ale nic nesplácel. Kvůli jeho dluhům byla restaurace v Kralupech nad Vltavou údajně psaná i na jeho manželku. Podle výpovědi zesnulé byly ve hře i drogy.

"Fiala se po rozvodu nastěhoval k nějaké servírce pracující na Hostibejku, která brala pervitin. Následně začal brát pervitin i Fiala a postupně nasekal spoustu dluhů. Do současné doby mi nic nesplácí," zaznělo drsné obvinění v protokolu z loňského srpna. Důkazem pro toto tvrzení poškozené bylo prý to, že dvacet let pracovala se závislými. Po smrti paní Jaroslavy byl údajný Fialův dluh podstoupen jejímu nevlastnímu synovi.

Dluhy řeší policie!

To, že výpověď paní Jaroslavy ohledně dluhu je založena alespoň částečně na pravdě, potvrdil svým způsobem i samotný Fiala. „Jak víte o tom, že mi někdo půjčoval nějaký peníze? Ta paní je půl roku mrtvá, bohužel tedy,“ reagoval na dotaz Aha!. „Já jsem byl na policii pochopitelně taky. Teď nejsem v Praze, ale rád se k tomu vyjádřím příští týden,“ dodal.



Přečtěte si
defakto
11. 3. 2016 • 19:00

... Limonádník to za něj zatáhne !

6010
11. 3. 2016 • 08:32

Neměla mu to bába půjčovat.To byl její risk, měla s tím počítat, že o peníze může přijít.No, holt synáčkové slavných se většinou nepovedou, nevím, čím to je.Viz mladý Podlaha aj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.