Rychtářův krvavý vroubek: Vězení ho nejspíš nemine, promluví zásadní svědek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rychtářův krvavý vroubek: Vězení ho nejspíš nemine, promluví zásadní svědek!

Smyčka kolem Josefa Rychtáře se nebezpečně stahuje. Pokud Lysý odsvědčí, že byl ve chvíli nehody opilý, vězení pravděpodobně neunikde.
Smyčka kolem Josefa Rychtáře se nebezpečně stahuje. Pokud Lysý odsvědčí, že byl ve chvíli nehody opilý, vězení pravděpodobně neunikde. (Foto: Aha! - David Kundrát)

Problémy se na říčanský postrach ženou ze všech stran. Vdovec si ještě neuvědomil, do jakého průšvihu se dostal kvůli neústupnosti Domenica Martucciho, když italský soud rozhodl, že musí Josef Rychtář (56) do půlky měsíce zaplatit v přepočtu 560 tisíc korun. Na 4.únor se chystá další soud, který může Rychtáře poslat definitivně za mříže.

Na jaře loňského roku Josef Rychtář málem zabil sebe a další čtyři lidi, když nezvládl řízení vozu ve vysoké rychlosti. Iveta Bartošová tenkrát skončila zkrvavená v nemocnici, ostatní zranění se nechali doslova zkorumpovat, když uvěřili Rychtářovým slibům o finanční kompenzaci, pokud se vzdají pracovní neschopnosti. Kamarádka Simona přitom utrpěla ošklivou tříštivou zlomeninu ruky a bývalý poskok Standa Lysý (53) skončil s poraněnou páteří. "Tehdy mi po té nehodě říkal, ať si neberu neschopenku, že by z toho měl problémy. A že se o mě bude starat a že dostanu rentu a tak podobně. Nic nesplnil. Uvidíme, jak to dopadne u soudu," řekl poškozený Šípu.


Všechno mlžení a spekulaci o možném alkoholu v Rychtářově krvi se nyní mohou u soudu změnit v jistotu. Rychtář se totiž mezitím s Lysým rozhádal a ten hodlá podat rozhodující přitěžující svědectví proti vdovci. "Nechci o tom mluvit, ale jde o něco, co ještě nikde nepadlo," řekl Standa s tím, že si uvědomuje, jaké dopady jeho svědectví může mít. Rychtář se obratem může ocitnout ve vězení a nebude to pro něj poprvé.
Zároveň bývalý zvukař Bartošové zavzpomínal na hrozivé okolnosti nehody: "Znalec určil, že na té zledovatělé vozovce jel sedmdesát kilometrů v hodině. Já jsem mu ještě před tou nehodou říkal: "Pepo, zpomal, je to namrzlé!" a on mi na to odpověděl: "Ale ho*no" a pak se to stalo. Byla to rána jako blázen. Tehdy jsem měl zlomené dva obratle, u třetího jsem měl uražený růžek kůstky. Také pohmožděnou levou nohu a levé rameno, ve kterém mám dodnes opakované záněty." Pokud se prokáže, že řídil Rychtář pod vlivem alkoholu, zavládne v Říčanech zase klid a mír...



Přečtěte si
erene
6. 1. 2015 • 12:46

Tak už se mu to krátí,do 15 zbývá jen pár dní..

erene
6. 1. 2015 • 11:06

Nicméně Rychtář přiznal v pořadu týden v ringu že řídil opilý..

erene
6. 1. 2015 • 11:05

ale dala a vyšlo mu nějaké promile..pak šel i na odběr krve..ale vylhával se z toho..

setroseuros
6. 1. 2015 • 09:43

a to mu po te nehode nedala policie ani fouknout? I ty ukecal jako spolujezdce? Je to neskutecny manipulator a grazl! uz aby sedel za vsechno co napachal at je od nej konecne klid ! i v tisku! A ti zraneni z auta muzou jen litovat ! kdyby se nim nedali ukecat mohli dostat slusne penize od pojistovny nebo od Rychtare jako bolestne!!! navic kdyz mel v hlave!

erene
4. 1. 2015 • 19:19

To jen tvrdil..byla to chabá výmluva proč jel v těch podmínkách (tma,námraza na silnici,plus byl pod vlivem alkoholu)tak rychle..snažil se ujet fotografům ! Nakonec vyšli fotky po nehodě..a to se kupodivu nebránil aby ho vyfotili,jak hrdině všechny objímal...ale ještě předtím pár lidí zmlátil !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.