Skandál s kočkoptérou v seriálu: Diváci se bouří, Vinaři jsou v pohodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Skandál s kočkoptérou v seriálu: Diváci se bouří, Vinaři jsou v pohodě!

Divákům se mrtvá kočka nelíbila. Není divu...
Divákům se mrtvá kočka nelíbila. Není divu... (Foto FTV Prima, ara)

Mrtvá létající kočka ve Vinařích pobouřila diváky i ochránce zvířat. „Je to nechutné, styďte se!“ vzkazují seriálovým tvůrcům. Během natáčení s kočkoptérou ale neměl nikdo ze zainteresovaných sebemenší problém. To, že jde o skutečné vycpané zvíře, neřešili herci ani obsluha létajícího stroje.

„Nemyslím si, že by filmaři za účelem natáčení usmrtili kočku,“ okomentoval pro Aha! Robert Nebřenský (50) alias Luis König, který v nedělním dílu ovládal dron, neboli bezpilotní letoun potažený vypreparovanou kočkou.
Tu filmařům daroval místní obyvatel, kterému patřila, ale vyjadřovat se k tomu dál nechce. „Majitel zvířete si nepřeje být medializován,“ řekla Aha! PR manažerka seriálu Kateřina Vlasáková.

Létající Mikeš, jak byl dron v seriálu nazvaný, prý při natáčení nikomu nevadil. „Já jsem naopak obdivoval invenci rekvizitářů, co dokázali vytvořit. Samozřejmě je jasný, že tu kočku dostali už mrtvou se souhlasem dárce. Takže já v tom nevidím žádný problém,“ svěřil se Aha! Nebřenský, který ji ale nepilotoval. „Byl to samozřejmě profesionál, protože to není tak lehké s tím manévrovat,“ dodal herec.

„Zařízení jsme dodali my a výprava si dodala vycpanou kočku,“ vyjádřil se ve VIP zprávách na Primě Zdeněk Jůza, který kočkopéru osbluhoval místo Nebřenského.

Sledovanost stoupá
Zatímco se diváci seriálu rozdělili ohledně názorů na létající kočku na dva tábory, sledovanost seriálu se od jeho uvedení nedostala pod milion, a dokonce oproti minulému týdnu o 111 000 příznivců vzrostla na 1 130 000 diváků. Vinaři tak už za poslední dva týdny porazili konkurenční nováckou Kriminálku Anděl, které spadla sledovanost pod milion.

Herci to neřeší

Zdeněk Junák (62), starosta Olin Vlček: „S létající kočkou jsem sice nenatáčel, ale nevidím v tom žádný problém. Věřte tomu, že zvířatům v žádném filmu nebo televizní inscenaci není ubližováno.“

Zdeněk Junák (62), starosta Olin Vlček:

Tomáš Materna (23), syn policisty Michala Tauše: „Vůbec jsem s tím neměl problém, protože jsem už něco podobného viděl předtím na internetu. Ani jsem nezaznamenal, že by se nad tím někdo pohoršoval.“

Tomáš Materna (23), syn policisty Michala Tauše


Pobouření diváci a čtenáři

Z diskuse na www.ahaonline.cz
„Je to odporné! Z režiséra i herců bych nadělala létající d*bily! Fuj, styďte se ! A to je rok 2014... Odporné!“

„Takže umělecký štáb zaplatil majiteli, aby mohl zneužít mrtvé zvíře? Při úrovni Vinařů se nedivím už vůbec ničemu!“

„Nejlíp by udělali, kdyby ten hloupý seriál stáhli a nedělali ostudu vinařům a jižní Moravě!“

„Kdyby blbost nadnášela, nepotřebovali by tam drony a umělci z Prahééé by se za její pomoci dostali až nad oblaka.“

„Je nechutné používat mrtvolu kohokoliv pro zábavu. Ale to se těžko vysvětluje, v tom tkví podstata etiky.“

„Je to jako s vkusem, někdo ho má, někdo nemá – a pak nechá létat mrtvou kočku, přičemž si myslí, jaká že to není legrace.“

Názor veterináře: Pokutu nelze vyloučit!
„Využít preparované zvíře je jistě možné, ale k účelům výstavním, výchovným, výuce a podobně. Využití k zábavě či plašení lze považovat za zbytečné a neetické. Jsou jiné způsoby jak podobného efektu dosáhnout,“ řekl Aha! Josef Duben, mluvčí Státní veterinární správy. Pokutu podle něj nelze vyloučit, ale někdo by musel podat podnět příslušné veterinární správě, aby posoudila, zda došlo k porušení zákona.  



Autor:  vet,zej

Přečtěte si
andorea
11. 11. 2014 • 17:24

Já viděla jeden díl a teď mi stačí jen ukázky...

defakto
11. 11. 2014 • 16:06

.......mrtvá létající kočka , teda něco tak odporného se může líbit jenom nějakým primitivům ! ..... to byl teda nápad vymyslet takovou zhovadilost a další idi.ot ji zrealizoval ! Tento seriál tvoří samí primitivi a sledují jej další pi.tomci , není se čemu divit !

andys8
11. 11. 2014 • 15:25

Stupidní seriál a tímhle to završili. Trapáci!

buban
11. 11. 2014 • 15:18

K Vašemu příspěvku není do dodat. Zdravím.

buban
11. 11. 2014 • 15:16

Pálavu vidím z oken kuchyně, stejně jako Nesyt a hranice do Rakouska-bydlím v LVA (Lednicko-Valtický areál). Na ten seriál jsem se dívala snad 10 minut dohromady z dosud uvedených dílů a řeknu Vám-větší krá-vo.vi.nu snad ani nelze natočit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.