Trápení vdovy po Satinském (†61): Ostrý konflikt se žebrajícím synem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Trápení vdovy po Satinském (†61): Ostrý konflikt se žebrajícím synem!

Tatínek by ze synka asi moc velkou radost neměl...
Tatínek by ze synka asi moc velkou radost neměl... (Foto: Facebook.com, ara)

I po smrti zůstává Július Satinský jednou z největších ikon slovenského divadla a filmu, a proto veřejnost vnímá s rozpaky osud černé ovce rodiny, hercova syna Jana (26). Podle toho, co zveřejňuje na svém profilu na sociální síti, se propadá na samotné dno a není mu dokonce hloupé ani žebrat! To ovšem těžce nese jeho maminka a vdova Viera Satinská (59).

Mladý muž, jehož život poznamenává duševní porucha se ve slovenském hlavním městě stal známý především jako notorický sběratel odpadků, které mu umožňuje dobrovolnická činnost v rámci Zelené hlídky. Peníze nevydělává, a tak zveřejňuje žalostné výzvy na svůj internetový profil. "Někdo, kdo by mi koupil cigára? Dojedu kamkoliv v Bratislavě, velmi děkuji předem. Abychom si rozuměli, kámoška mi posílá zálohu na kšeft ze Španělska a jsme na tom finančně podobně. Zn.: Pro dobrotu na žebrotu." Tato lehce zmatená žádost ovšem dopálila jeho matku.


Viera Satinská, která je shodou okolností profesně psychiatričkou, si s chlapcem již užila své. Nejprve mu diagnostikovali maniodepresi, později schizoaktivní poruchu. Ta se vyznačuje neuspořádaným a nezodpovědným přístupem k životu, pocitem prázdnoty a apatie, dále pak halucinacemi a paranoiou. V minulosti byl Jano Satinský dokonce hospitalizován i na psychiatrii v Londýně, kam se dostal za podivných okolností. A právě v rukou odborníků by Satinská svého syna viděla nejraději.
Proto se do něj na sociální síti pustila: "Vzkaz od mámy: JSI BLÁZEN. Vypadáš a chováš se jako dva dny předtím, než tě přijali do Mile End Hospital. Běž do nemocnice." To však mladého muže nijak nerozhodilo a opáčil: "O.K., mami, jdeš se mnou? Ne? Tak když nemáš čas ty, tak ani já." Když si nenechá pomoct, nečeká ho pravděpodobně příliš zářivá budoucnost a matce starostí ještě přibude.



Přečtěte si
ctyrka
2. 11. 2014 • 17:07

Představte si, že taková psychiatrička někdy rozhodla o trestu smrti. Kvalitní psychiatrická péče - existuje to vůbec tady někde? Dokud mačetář neposeká svého psychgiatra,neděje se nic. Ani policie se nezvedne od stolu.Snad dostal od státu odškodné, ale to je jen taková náplast na bolák.....

fiat
2. 11. 2014 • 17:04

Ukazuje se, že máš sama o sobě hodně špatné mínění. Pusť to z hlavy a začni se chovat "jinak".

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.