Herec Jan Přeučil o smrti manželky Haničincové: Naše fenka mě dovedla k topení, kde Štěpánka ležela… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Jan Přeučil o smrti manželky Haničincové: Naše fenka mě dovedla k topení, kde Štěpánka ležela…

Jan Přeučil a Štěpánka Haničincová
Jan Přeučil a Štěpánka Haničincová (Foto Aha! - Jaroslav Kratochvíl, Marek Pátek)

Herec Jan Přeučil (77) říká, že se svou zesnulou manželkou Štěpánkou Haničincovou (†68) strávil krásný kus života. A byl pro něj obrovský šok, když jednoho dne otevřel dveře jejich bytu a tam bylo podivné ticho…

„To bylo 27. října 1999. Ráno jsem se s ní rozloučil, a odjel na natáčení. V jedenáct jsem ji volal z Kavčích hor a ona mi říkala, že je všechno v pořádku.  Když jsem v noci přišel domů, přiběhla ke mně fenka Piginka a ta mě k ní přivedla,“ vypráví v obsáhlém rozhovoru pro Nedělní Blesk Přeučil a pokračuje: „Štěpánka nehybně ležela zraněná u topení. Zavolal jsem pochopitelně pohotovost, ale pánové ze záchranné služby konstatovali, že spadla na topení o půl osmé a už jí bohužel nebylo pomoci.“

Slavný herec také připustil, že jeho žena špatně snášela stárnutí. A to přesto, že po roce 1989 jí televize chtěla dát další šanci. „Zpočátku z toho byla nesmírně potěšená, ale viděl jsem na ní, že určitá absence, která tam vznikla, jí svým způsobem odebrala profesionální krok na obrazovku. Nedokázala se sžít s novým rytmem doby,“ říká Jan, který upřesňuje, čím to bylo.

„Neuměla zestárnout. Stále si představovala, že je Štěpánkou, jakou byla vždycky. Televize jí navrhovala, že by mohla být teta Štěpánka nebo babička Štěpánka, ale to ona nechtěla připustit. Ona říkávala: Honzo, každá tvoje vráska na obličeji je zvýšení honoráře o sto procent, u nás u žen je to naopak. Postupně přestala natáčet…,“ uzavíral pomalu smutné vyprávění charismatický herec.

Přečtěte si
mekanik
27. 10. 2014 • 09:42

Štepanku asi každý miloval jako dítě,já taky

beladona
27. 10. 2014 • 08:24

babapsi

beladona
27. 10. 2014 • 08:23

Oni si na natáčení se Štěpánkou půjčovali děti ze škol.Naše blízká příbuzná (učitelka) říkala, že děti se vrátily z natáčení rozčarované, prý byla Štěpánka protivná a na některé zlá. Jen komentuju, nesoudím ! Asi neměla svůj den . Hrušková je pro mě nepřijatelný kreatura - mix diblíka a ženský v tom věku je děsnej.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.