Zpěvák Wabi Daněk: Zákaz chlastu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zpěvák Wabi Daněk: Zákaz chlastu!

Wabi Daněk má důvod k úsměvu. Od doby, kdy přestal pít, cítí se mnohem lépe.
Wabi Daněk má důvod k úsměvu. Od doby, kdy přestal pít, cítí se mnohem lépe.  (Foto Aha! - Marek Pátek, ara)

Roky už zpívá legendární Rosu na kolejích, roky si taky rád dával jedno »orosené«. Zatímco hitovku všech trampů pěje dál, s pivem a dalším alkoholem zpěvák Wabi Daněk (67) úplně seknul.

Moc dobře si uvědomil, že pokud nezmění životní styl, mohl by brzy odejít do hudebního nebe. Wabi měl totiž velké problémy s játry. „Doktoři mi naštěstí řekli, že játra jsou orgán, který se dokáže při správné životosprávě a disciplíně zregenerovat,“ prozradil Wabi, co ho motivovalo k tomu, aby se vzdal alkoholu. Když začal abstinovat, delší čas vůbec nevystupoval. Potřeboval být v klidu…

Pil denně

Byly časy, kdy Wabi popíjel panáky a pivo každý den. A to i během koncertů. „Měl jsem vypočítané, protože jsem jezdil vozem, že během vystoupení vydýchám jednoho panáka a jedno velké pivo. Toho panáka jsem si dával spíš na uvolnění, ale zjistil jsem, že už to k životu nepotřebuji, takže už nepiji, a nejen na vystoupeních,“ řekl Daněk tento týden v show Těžkého Pokondra na rádiu Frekvence 1.

Točil v hospodě

Daněk po pauze, kdy se dostával ze zdravotních problémů, opět naplno pracuje. Právě mu vychází nová deska nazvaná Příběhy písní. Abstinent Daněk ji paradoxně natáčel v hospodě v Posázaví.



Autor:  lbp

Přečtěte si
mandat
24. 10. 2014 • 21:23

Je fakt, ze se vsude chlastalo. Na PORTE, Na ruznych fostovalech folkove a trempske pisne. Wabi Ryvola byl alkoholik, ten byl v lihu denne. Ale Vojta Tomasko nebo Ivo Jahelka pijou jen trochu vino. Wabi Danek az ted zjistil, ze chlast neni zdryv. To je fakt super.

ivoadler
24. 10. 2014 • 15:21

Neznám písničkáře, kterej by nebyl "hospodskej".

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.