Glóby ve smutku kvůli sexu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Glóby ve smutku kvůli sexu

Oprah Winfreyová
Oprah Winfreyová (Foto Profimedia.cz, Reuters, ČTK)

Jako na funuse to vypadalo v sále losangeleského hotelu Beverly Hilton při předávání Zlatých glóbů. Přítomné dámy se totiž v rámci kampaně #MeToo (= Já také) upozorňující na sexuální obtěžování ve filmovém průmyslu místo do pestrobarevných šatů oblékly do černých rób.

Moderátor Seth Meyers (44) hned na úvod nenechal nikoho na pochybách, v jakém duchu se 75. ročník Zlatých glóbu ponese. „Dobrý večer dámy a zbývající gentlemani. Je rok 2018, marihuana je v Kalifornii konečně legální a sexuální obtěžování konečně není,“ zněla jeho první věta.

Čas vypršel

Komik zmínil i producenta Harveyho Weinsteina (65), jehož nechutné praktiky a nátlak na ženy od filmu v půlce října celou kauzu odstartovaly. „Harvey tu s námi dnes není. Ale nebojte se, za 20 let se vrátí a bude prvním člověkem, kterého publikum vypíská in memoriam,“ rozesmál sál. „Pro nominované pány to dnes bude po třech měsících poprvé, co se nemusí děsit, až někdo přečte jejich jméno...“ přidal.

Druhým heslem večera pak bylo spojení Time‘s Up, tedy »Čas vypršel«. „Příliš dlouho nebyly ženy slyšeny a nevěřilo se jim, ale tento čas vypršel,“ hřímala moderátorka a herečka Oprah Winfrey (63). „Nový začátek se blíží. Až nastane, bude to jen díky odvážným a silným ženám a silným mužům, kteří se tvrdě zasadili o to, aby už nikdo nikdy nemusel říct: Já také,“ vzkázala. S poselstvím přispěchala i Meryl Streep (68): „Nerovnováha mezi pohlavími vede ke zneužívání. A není jen ve filmovém průmyslu, ale i v armádě, v kongresu, všude. Chceme to napravit a teď máme sílu udělat za tím společně tlustou čáru.“ Hvězdy a »jejich« synové

 

Mnohé dámy si jako doprovod nevzaly své drahé polovičky, nýbrž aktivistky za ženská práva. Některé herečky však raději vyvedly své syny.

 

Angelina Jolie (42) a Pax (14)

 

Herečce a režisérce, která si, ač měla v ohni hned dvě želízka, žádnou cenu neodnesla, dělal společnost syn Pax, kterého s Bradem Pittem (54) adoptovali z Vietnamu.

 

Sharon Stone (59) a Roan (17)

 

Hvězda základního instinktu má hned 3 syny, ovšem všechny adoptované – sama totiž děti mít nemůže. Na Glóby dorazila po boku nejstaršího z potomků Roana Bronsteina.

Břichem vpřed! Eva Longoria (42)

 

V prosinci oznámila, že konečně otěhotněla. Na ceremoniálu už hvězda Zoufalých manželek Eva Longoria dávala na odiv rostoucí bříško, které si s rozkoší hladila. Syn, kterého čeká s podnikatelem Josém Bastonem (49), by se měl narodit na jaře.

 

Miranda Kerr (34)

 

Na druhé děcko se těší modelka a první australský andílek Victoria‘s Secret Miranda Kerr. Zatímco otcem toho prvního, syna Flynna (7), je její »ex« Orlando Bloom (40), druhého potomka čeká se zakladatelem aplikace Snapchat Evanem Spiegelem (27).

Faux pas pohublé Mariah: Zasedla židli Meryl!

 

Hned dvě příčiny, proč o ní mluvit, nabídla Mariah Carey (47). Dokázala totiž zhubnout 11 a půl kila a v šatech, jak jinak než černých, s napěchovaným dekoltem jí to seklo skoro jako před 20 lety. Druhý důvod však zpěvačka neplánovala. Při komerční přestávce totiž omylem zasedla místo Meryl Streep. „Meryl, prosím, odpusť mi! Můžeš si sednout na moje místo, kdykoliv budeš chtít,“ vzkázala herečce přes sociální síť Twitter.

Ovace pro Kirka Douglase 

 

Na veřejnosti se už moc neobjevuje. Vzhledem k tomu, že mu v prosinci bylo 101 let, není divu. Předávání Zlatých glóbu si však Kirk Douglas nenechal ujít. A dočkal se zasloužené pocty. Když jej totiž snacha Catherine Zeta-Jones (48), manželka jeho syna Michaela (73), dovezla ve vozíku na pódium, kde předával jednu z cen, celý sál vstal a spustil ohlušující potlesk. „Měl jsem připravenou i řeč, ale nepřednesu jí. Catherine bych stejně nepřekonal,“ usmál se Douglas, který za sebe nechal mluvit snachu.

Červený koberec z udílení cen Zlaté glóby.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.