Nejteplejší den v roce: 21,7 °C! Pánové pozor, dámy začínají flirtovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nejteplejší den v roce: 21,7 °C! Pánové pozor, dámy začínají flirtovat!

Na břehu Vltavy jsme nachytali i velmi odvážnou Šárku (22).
Na břehu Vltavy jsme nachytali i velmi odvážnou Šárku (22). (Aha! – Martin Pekárek, Alexandr Malachovský, ara)

Česko včera zažilo nejteplejší den od začátku roku. Rtuť teploměru vyšplhala ke dvaceti stupňům. Nejvyšší teplotu naměřili meteorologové v Doksanech na Ústecku, a to 21,7 stupně. Dnes by mělo být ještě tepleji.

„V Čechách očekáváme dvacet čtyři, ve výjimečných případech až dvacet pět stupňů, tedy letní teploty. Na Moravě a ve Slezsku bude chladněji, ale stále příjemných osmnáct stupňů,“ říká meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Teplé počasí konečně přimělo ženy a dívky, aby odložily kabáty a ukázaly své půvaby. A to je dobře! Jaro je totiž časem flirtu.

Na co letí ženy?

Ženy při volbě partnera často kladou důraz na to, zda je dotyčný spolehlivý a úspěšný. Nezáleží jim tolik na vzhledu, spíše na společenském postavení. Vysoko si cení ctižádosti a píle. Při flirtu si tedy všímají spíše oblečení a celkové vizáže a zkouší odhadnout mužovo zaměstnání.

Ale pozor! I vdané ženy chtějí flirtovat. A ty už svého »ochránce« našly, takže se soustředí na jiné kvality. Nejde jim o to získat nejlepšího otce pro své děti, ale o nekomplikované sexuální dobrodružství. Nejlepší šance u nich mají muži se širokými rameny a štíhlým pasem, ale se symetrickým a chlapeckým obličejem.

Na co letí muži?

Muži chtějí především šířit své geny, takže se u žen soustředí na rysy značící plodnost. Jde o symetrický obličej, oblé tvary postavy v bocích a pevná větší ňadra. Důležitá je i ženská »řeč těla«.

Každý muž touží mít co nejvíc žen, protože to v minulých časech znamenalo, že bude dost jeho potomků. Tento příkaz přírody ovlivňuje chování mužů i v moderní době.

Proč máme chuť na flirt právě teď?

Studie prokazují, že dvě třetiny nezadaných flirtují raději na jaře než v chladnějších měsících. S prodlužujícími se dny se člověk cítí více nabit energií.

Důvod je jednoduchý: v krvi máme méně »hormonu spánku« melatoninu, který tělo produkuje výhradně za tmy a ladí naše vnitřní hodiny, aby se nám v zimě chtělo víc spát.

Čím delší je den, tím méně nám melatonin přikazuje spát. Jen hormony však k úspěšnému flirtování nestačí. Svůdník či svůdnice musejí vědět, jak na to.

Co se děje v těle?

● Stačí krátká výměna pohledů a úsměvů, a už se nám rozbuší srdce a zlepší nálada. Když potkáme atraktivní osobu, vyplaví se nám v těle množství různých hormonů, které pak ovlivňují naše chování a jednání.

● Velmi důležitý je při flirtování pro muže i ženy adrenalin. Takzvaný hormon stresu, který produkují nadledvinky, je zodpovědný za to, že se nám při kontaktu s opačným pohlavím roztřesou kolena.

● Významný je i neurotransmiter dopamin. Ten se stará o pocit štěstí a v mozku se uvolňuje třeba i při orgasmu.

● U žen se vyplavuje současně ještě estradiol. Čím vyšší je koncentrace estradiolu v krvi, tím atraktivněji žena působí. Zaobluje ženskou postavu, pleť je díky němu pružnější. Nejvíce estradiolu organismus produkuje, když je žena v plodných dnech.

● U mužů se o sexuální vzrušení postará pochopitelně testosteron. Čím vyšší je hladina testosteronu, tím se muž chová sebevědoměji. Platí, že ženy s vysokou hladinou estradiolu dávají přednost mužům s dostatečnou koncentrací testosteronu v krvi.

Nejlepší firtovací strategie

Žádná žena neodolá, když...

● Vystoupíte z řady. Nápadné oblečení, doplňky, boty či tetování může pomoci při navazování kontaktů.

● Dodržíte třísekundové pravidlo. Líbí se vám nějaká dívka? Ihned s ní promluvte. Vědci totiž dokázali, že po třech vteřinách se vám zablokuje mozek a začnete příliš přemýšlet. A možná tak propásnete šanci svého života.

● Ukážete sebejistotu. Pohybujte se sebevědomě a vzpřímeně, aby z vás vyzařovala sebedůvěra a spokojenost. Ženy na suverénní vystupování reagují.

● Nebudete při oslovování používat hloupé fráze. Raději se v obchodě zeptejte »Nevím, jaký koupit parfém. Který se líbí vám?«. Žena se bude cítit polichocena, že vás zajímá její názor a snadněji navážete hovor.

● Vybavíte se křížovkami. Třeba v dopravním prostředku pak snadno můžete oslovit pohlednou dívku s otázkou, zda nezná ruskou řeku na dvě písmena.

Žádný muž neodolá, když...

● Budete se usmívat. Otevřenost a přátelskost jsou sexy. Kdo se usmívá, působí atraktivněji než zamračená krasavice s dokonalou figurou.

● Nasadíte trojúhelníkový pohled. Nedívejte se muži, s nímž mluvíte, jen do očí. Občas sklouzněte pohledem i na rty. Tím vytvoříte trojúhelník, který dává najevo, že máte zájem.

● Soustředíte se na dotyky. Ale pozor. Musí to působit náhodně. V muži to vzbudí pocit, že by vás chtěl získat.

● Přitáhnete pozornost. Prohoďte směrem k muži nějakou dráždivou připomínku (Pěkné brýle. Ty nemůže každý nosit.) a jděte dál. Muž určitě udělá další krok.

● Udržíte oční kontakt. Když už máte muže svých snů na háčku, stále udržujte oční kontakt. Tak mu budete signalizovat, že vás zajímá.

Kde se seznámit?

Vědci spočítali, kde máte největší šanci se seznámit. Jděte tam, kde svou lásku potkali ostatní.

  • 28 % mezi přáteli
  • 20 % v klubu nebo baru
  • 17 % v zaměstnání
  • 16 % na internetu


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.