Marcela Březinová a její musaka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marcela Březinová a její musaka

Marcela Březinová a její musaka
Marcela Březinová a její musaka (FTV Prima)

Část dětství prožila v Africe, kde si mimo jiné oblíbila musaku. Lehké zapékané jídlo z mletého masa a zeleniny uvařila zpěvačka Marcela Březinová (53) i svým hostům v pořadu VIP Prostřeno! Dostali jste na něj také chuť? Vyzkoušejte tedy zpěvaččin recept.

Marcela Březinová a její musaka

POTŘEBUJETE:

500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) • 3 lilky • 1 cibuli • 2 stroužky česneku • 2 lžičky oregana  • 1 rajčatový protlak • 200 g bílého jogurtu • 2 vejce • 250 g cherry rajčat • sůl • olivový olej • máslo • strouhaný parmazán • strouhanku

POSTUP:

1. Lilky nakrájíme na tenké plátky, osmahneme je na rozpáleném olivovém oleji. Pak polovinou lilkových plátků vyložíme dno pekáče.

2. Na oleji nyní osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Přidáme maso a oregano a promícháme.

3. Po osmahnutí maso osolíme, vmícháme protlak a pokrájená rajčata- Necháme odpařit vodu a směs nalijeme na lilky do pekáčku.

4. Uhladíme, poklademe druhou půlkou lilků a zalijeme směsí jogurtu, vajec a strouhaného sýra, kterou jsme jemně osolili.

5. Povrch musaky posypeme strouhankou, vložíme ji do vyhřáté trouby na 200 ºC a pečeme 40 minut.

 

Marcela Březinová a její musaka

Autor:  dos

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.