Z vyhlídky v Prachovských skalách spadl chlapec (6) i muž (42), který se ho snažil zachytit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Z vyhlídky v Prachovských skalách spadl chlapec (6) i muž (42), který se ho snažil zachytit

Fotografie
Fotografie (internal)

Šestiletý chlapec a dvaačtyřicetiletý muž dnes po poledni utrpěli zranění po pádu z Hakenovy vyhlídky v Prachovských skalách na Jičínsku. Záchranáři je po pádu ze zhruba 17 metrů převezli do nemocnice, oba byli mimo ohrožení života. ČTK to řekl mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Podle informací záchranářů chlapec z vyhlídky spadl, muž se dolů zřítil poté, co se padající dítě zřejmě snažil zachytit. Na místo kvůli složitému terénu vyrazil vrtulník, který u místa neštěstí vysadil záchranáře. "Zdravotníci na místě zjistili, že oba zranění jsou při vědomí a podle prvotního vyšetření utrpěli pohmožděniny a nezávažná poranění končetin," uvedl mluvčí.

Oba zraněné vrtulník v podvěsu přepravil k připravené sanitce, která staršího z dvojice převezla do jičínské nemocnice. Chlapce vzhledem k výšce pádu převezli záchranáři do hradecké nemocnice.

Hakenova vyhlídka se podle informací serveru turistika.cz nachází v centru Prachovských skal a nabízí pohled na Krkavčí skály. Na vyhlídku je možné vstoupit po úzkém žlabu s několika vyšlapanými schody, na vyhlídce je umístěné kovové zábradlí.

Přečtěte si
anezat
2. 8. 2014 • 20:29

Zázraky se občas dějí...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.