S kudlou na lékařku: Kvůli kartě pro invalidu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

S kudlou na lékařku: Kvůli kartě pro invalidu!

Ivana Maříková trest s radostí přijala.
Ivana Maříková trest s radostí přijala. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

S nožem v ruce zaútočila Ivana Maříková (53) na posudkovou lékařku Kateřinu K. přímo v její kanceláři v Klatovech. Chtěla si vynutit parkovací kartu invalidy. Soud jí včera dal čtyřletou podmínku.

Maříková trest s radostí přijala. Za útok na úřední osobu jí hrozilo až 12 let. Osudný den se Maříková na lékařku vrhla s nožem v ruce a se slovy: „Já tě píchnu do jater! Koukej ten posudek změnit, nebo tě zabiju.“ Pak povalila doktorku na stůl. „Nůž mi držela na břiše a také pod krkem. Přitom mi rozřízla svetr a pořezala ruku,“ uvedla lékařka Kateřina K.

„Jsem těžce nemocná a kartičku nutně potřebuji,“ hájila se Maříková.



Autor:  zb

Přečtěte si
denia
3. 4. 2014 • 13:48

Ovšem na to,že je někdo cvok se parkovací karta pro invalidy nedává.A na to,že je někdo vypasený jako bagoun,také ne.Ale kdyby si takhle třeba udělala hop ze 3.patra .....

frannes
3. 4. 2014 • 09:31

Věc má jako obvykle dva pohledy .Pohled první jsou mnohá nepochopitelná rozhodnutí posudkových lékačů spolu se sociálními pracovníky proti opravdu těžce tělesně postiženým který berou různé příplatky ovšem na základě účelově zvoleného nového bodového systému jehož hlavním důvodem bylo asi ušetřit peníze, tito lidé za své postižení většinou nemůžou a mnohdy před invaliditou naplno pracovali. Naproti tomu nevím,že by někdo bral ze sociálních a jiných dávek notorickým nemakačenkům , lidem kteří mnohdy načerno pracují třeba i v zahraničí nebo se přiživují krádežemi kovů , aut atd. K té paní , vypadá to,že má nadváhu a pár procházek pěšky by se jen hodilo, ovšem to je dojem jen ze snímku. A nyní to podstatné , naprosto nechápu proč společnost se nemůže izolovat od psychicky nemocných osob, psychopatů,schizofreniků atd. kdo si myslí ,že soužití takového člověka s rodinou je ideální , pocitově je to stejné jako když drobného zlodějíčka by dali do stejné cely s Jackem Rozparovačem, duševní poruch není rýma, přestal jsi kýchat a kašlat, jsi zdravý. V tisku, televizi denně vidíme případy kdy duševně nemocný jedinec ublíží, vraždí (viz případ k smrti ubité matky násadou od smetáku). Nestálo by za to legislativně (už slyším ten řev ochránců různých svobod) vytvořit střediska trvalé detence pro duševně nemocné tam kde léčení už je neúčinné ale nebezpečné chování nelze vyloučit,ne kriminál, ne léčebna, volnější režim třeba i s možností práce ale proti vnějšímu světu trvale odděleno. Kolik životů nevinných by se tak ušetřilo, kolik dalších zločinů by se nestalo.něco podobného by mělo být i pro pachatele některých zvláště odporných kriminálních činů zvláště proti dětem, seniorům atd. ovšem ne dohromady s výše uvedeným.

dannaa
3. 4. 2014 • 09:01

Bez parkovací karty má šanci zhubnout. Chodit a chodit a chodit.

marie60
3. 4. 2014 • 08:50

marlen5
3. 4. 2014 • 07:35

No jasně, počkáme si, až zase vezme na někoho kudlu. Protože má tu zkušenost, že se jí nic nestane, nebude potrestaná. Zavřít jí měli!!!! Izolovat od společnosti. Když nedokáže respektovat pravidla , nemá mezi ostatními co dělat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.