Tatínek, který si v autě odrodil vlastního syna: Pro všechny jsem porodník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tatínek, který si v autě odrodil vlastního syna: Pro všechny jsem porodník!

Šťastná rodina s půlročním Adámkem a hlavně pyšný táta Petr, který má přezdívku porodník.
Šťastná rodina s půlročním Adámkem a hlavně pyšný táta Petr, který má přezdívku porodník. (Aha! - Slávka Červená)

Porodník. Tak nyní říkají přátelé Petru Tumovi (35) z Karolína na Kroměřížsku. A právem. Před půl rokem asistoval manželce u porodu syna Adámka, který přišel na svět v autě.

„Vše se seběhlo tak rychle,“ říká maminka Kateřina (34), kolem níž doma pobíhají dcery Eliška (10) a Gabriela (8). „Adámek byl neplánovaný, přinesl nám ho Mikuláš. Manžel se jen obával, aby v domě nepřibyla čtvrtá ženská,“ směje se.

Chlapečkovi se zachtělo na svět o týden dříve. Ozval se okolo 23. hodiny. Petr manželku naložil a ujížděl do zlínské porodnice. „U Otrokovic nás zdržela uzavírka. Volal jsem na policii, že potřebujeme doprovod,“ vzpomíná Petr. I s majáky v čele bylo jasné, že porodnici nestihnou. Na hlavní třídě v Zlíně, zastavil.

Kateřina začala rodit na sedadle spolujezdce. „Naštěstí jsem u dvou porodů byl a šlo to rychle. Čekal jsem, abych syna chytil a dal ženě na břicho. Pupeční šňůru, kterou měl okolo krku, jsme stříhali až v sanitce,“ líčí hrdina. Přiznává, že když tehdy zavolal rodině, že malý je světě, rozklepal se jako ratlík a rozbrečel se. „Teď si ze mě dělají legraci, že mohu dělat porodníka a taky mi tak říkají. Nevadí mi to,“ dodává šťastný táta.



Autor: 

Přečtěte si
schmusekatze
1. 3. 2014 • 15:19

Pekny pribeh,preju Vam hodne stesti a zdravicka cely rodince

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.