Špatné zprávy pro Petra K.: Egyptská policie poslala dopis českým kriminalistům. Obsah je šokující! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Špatné zprávy pro Petra K.: Egyptská policie poslala dopis českým kriminalistům. Obsah je šokující!

Foto z Egypta jen pár dní před smrtí
Foto z Egypta jen pár dní před smrtí (reprofoto TV Nova)

Už víc než čtyři týdny se čeká na to, až se egyptská policie uráčí učinit v případě dvojnásobného úmrtí českých turistek alespoň nějaké kroky. Marně. Teprve teď se potomci faraonů ozvali českým kolegům, kteří také na případu pracují. To, co obsahuje polooficiální listina, však překvapilo všechny.

Zjednodušeně řečeno se Egypťané přiznávají i k tomu, že o případu nevědí vůbec nic a vyšetřování od začátku zazdili. „Naši policisté mají v rukou pouze jeden polooficiální dopis s policejního ředitelství v Káhiře, který ovšem fakticky požaduje informace na českých kriminalistech,“ řekl Blesku policejní zdroj blízký vyšetřování.

Místo toho, aby Egypťané českým kolegům pomohli a odpovídali na otázky, kteří borci z české mordparty kladou, sami se ptají! „Potvrďte zda… vyjádřete se k našemu poznatku, podle něhož… Podobných formulací je v dopise celá řada,“ diví se zdroj, který řekl, že naprosto zásadní selhání z egyptské strany přišlo ve chvíli, kdy byla těla předána se 14denním zpožděním. To tragicky poznamenalo i snahu českých kriminalistů, kteří tak možná přišli o zjištění, která mohla být klíčem k vyřešení celé tragédie.

Navíc stále nejsou výsledky první pitvy, která proběhla v Egyptě. A podle policejního zdroje se nedá očekávat, že by byly dřív než za dva nebo tři týdny. Petr K. tak zůstává vězněm severoafrické země a jeho psychický stav je den ode dne horší. Navíc prý denně sleduje přes internet dění v Česku a je vyděšený z toho, že ho tady už lidé odsoudili. Podle serveru tn.cz se tak dokonce bojí návratu do vlasti…



Autor:  ph

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.