České cestovky: Do Egypta s námi zase od půlky září! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

České cestovky: Do Egypta s námi zase od půlky září!

Do Egypta zase přijedou turisté.
Do Egypta zase přijedou turisté.  (WWW.SLEVISTE.CZ)
Největší české cestovní kanceláře plánují obnovit lety do egyptských letovisek. A to i přesto, že české ministerstvo zahraničí doporučuje českým občanům do Egypta necestovat.

„Podle informací od delegátů a partnerských agentur v letoviscích u Rudého moře panuje klid, turisté z ostatních evropských zemí v Hurghadě a Marsa Alam se cítí,“ říká Kateřina Petříčková z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Cestovky hodlají obnovit své odlety do egyptských letovisek zhruba od poloviny září.

„Pokud ale klienti nebudou chtít do země odletět, nemůže je cestovní kancelář nebo agentura nutit. Kdo se obává, může si bezplatně vybrat náhradní destinaci nebo mu budou vráceny uhrazené peníze,“ říká Petříčková. To, že by se čeští turisté mohli na dovolenou do Egypta opět vypravit od poloviny září, potvrzuje i Petr Šatný z CK Alexandria.

„Máme naplánované obnovení letů na 16.9., a to do letovisek Hurghada a Marsa Alam. Rozhodli jsme se po důkladném zvážení aktuálního vývoje a současné situace na místě a také na základě četných dotazů našich klientů. Situaci ale nadále sledujeme a jsme připraveni rychle reagovat.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.