Antonín Čermák: Rakovinu léčí hladovkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Antonín Čermák: Rakovinu léčí hladovkou!

Antonín Čermák (63) z Hrozňatova na Chebsku porazil rakovinu. Největší oporou v nemoci mu byla manželka Jana (67).
Antonín Čermák (63) z Hrozňatova na Chebsku porazil rakovinu. Největší oporou v nemoci mu byla manželka Jana (67). (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Antonín Čermák (63) z Hrozňatova na Chebsku tvrdí, že sám porazil rakovinu. Před 20 lety mu nepomohla chemoterapie ani ozařování. Smrti unikl díky hladovění a pití zeleninových šťáv.

Nádory tehdy zmizely a Antonín Čermák se vrátil ke stylu života, který vedl před nemocí. Od té doby dál pije čaje a šťávy, které mu podle něho zachránily život. Už dvacet let drží jednou za půl roku třítýdenní ozdravnou kůru a rakovina se nevrací. „Před každým jídlem vypiji zeleninové šťávy a celý den užívám šalvějový čaj," popsal samoléčbu Antonín Čermák.

Odmítl smrt

Před 20 lety se mu zhroutil život. „Měl jsem nádory v tříslech, podpaží, břiše, játrech a slezině," vzpomíná pan Čermák. Lékaři mu odebrali uzlinu. „Výsledky dlouho nebyly. Nechtěl jsem umřít.  Zkusil jsem léčbu takzvanou Breussovou dietou,“ vysvětluje muž, proč  nepočkal a neléčil se chemoterapií a ozařováním.

Přestal jíst a pil jen čaje a zeleninové šťávy. Hladovění měl vydržet 42 dní. „Zvládl jsem 36. Ze 74 kilo jsem zhubl na 52. Nádory ale zmizely,“ říká Antonín Čermák. Lékařské vyšetření ale ukázalo, že v pořádku není slezina. Muž podstoupil autotransplantaci kostní dřeně a chemoterapii.

Užívá si života

„Léčba byla ale neúspěšná a manžela mi poslali domů umřít," říká paní Čermáková. Opět pil šťávy a čaje. A začal prospívat. „Lékaři nikdy neuznali, že se manžel zbavil nádorů sám.  Někdy se to prý stává,"  dodává žena.

Doktoři mi zakázali vše, co jsem dělal před rakovinou, sport i cestování. U moře jsem ale každý rok a jezdím i na kole. Užívám si života,“ směje se Čermák

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.