VIDEO Důchodce Alexandr D.: Obral 1700 lidí o miliardu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

VIDEO Důchodce Alexandr D.: Obral 1700 lidí o miliardu!

Tenhle senior obral o peníze stovky lidí.
Tenhle senior obral o peníze stovky lidí. (Foto pro Aha! – Michaela Slámová)

Tak na tohle musí být člověk bez svědomí! Dokázat obrat 1700 lidí o jejich úspory a vydělat si tak miliardu... Jenže teď na podnikatele Alexandra D. (68) z Náchoda po osmi letech konečně spadla klec – policie ho dopadla Praze! A jak ze svých »obětí« vylákal peníze? Sliboval jim roční úrok až 45 procent!

Podvodník nalákal důvěřivce na smlouvy nabízející úročení jejich peněz, které posílali na podnikatelův soukromý účet, pěti až devíti procenty, za rok pak až 45 procenty! Vklady měly být pojištěny v zahraničí. Podnikatel zpočátku úroky vyplácel, ale ne díky investicím, ale penězům ostatních vkladatelů. Důvěřivci proto mysleli, že jejich peníze přibývají.  A to byli i tací, kteří vložili několik desítek milionů korun!

Video se připravuje ...

»Pohádku« o solidním vystupování podvodníka a zaručeném zbohatnutí navíc dál šířili mezi své známé. „Princip spočíval ve známém systému zvaném »letadlo«, který se dříve či později zastaví a na konci pyramidy skončí řada podvedených klientů,“ uvedla mluvčí policie Ivana Ježková. Klienti však časem chtěli všechny své peníze zpět, a to nejen úroky. Podvodníkova společnost však převedla všechny své aktivity na mezinárodní firmu sídlící ve Švýcarsku, která důvěřivcům oznámila, že jim do konce března tohoto roku vyplatí všechny peníze. Jenže po těch se slehla zem, v době zadržení důchodce byly jeho účty prázdné.

Podnikatelský lump je od včerejška ve vazbě a hrozí mu až 10 let basy! Kriminalisté také jdou po krku jeho synovi (44), který je podezřelý, že se na miliardovém podvodu podílel.

Tenhle senior obral o peníze stovky lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.