Zbohatl na podvodných předváděcích akcích: Teď má zámek za miliardu! GALERIE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zbohatl na podvodných předváděcích akcích: Teď má zámek za miliardu! GALERIE

Jens Beckhauser teď v Klecanech prodává nemovitost
Jens Beckhauser teď v Klecanech prodává nemovitost (Koláž Ahaonline.cz)

Už na vás jistě ze schránky vypadl leták s logem jedné z firem nesoucích v názvu jméno Beck, zvoucí vás na předváděcí akci či k zajímavé soutěži. Za skrumáží společností, které podle České obchodní inspekce lákají především z důvěřivých seniorů peníze, stojí německý podnikatel Jens Beckhäuser (46). O bohatství, na které si přišel, nově svědčí i fakt, že prodává zámek, který dosud obýval v Klecanech u Prahy. A ten má prý hodnotu miliardu korun!

Muž, jehož firmy si vysloužily kritiku nespokojených zákazníků, a kromě zdviženého ukazováčku také pokuty od ČOI, historický zámeček koupil před deseti lety. Krásnou stavbu původně ze 17. století s parkem, který byl dříve veřejně přístupným prostranstvím, si Beckhäuser zrekonstruoval a přestavěl tak, že by mu komfort a luxus mohly závidět i světové špičky showbyznysu. No jen si to představte: jedenáct ložnic, tenisový kurt, sauna, bazén, jízdárna…


Proč ale tajemný Němec opouští Klecany, neví ani starosta města Ivo Kurhajec. „Teprve od vás se dozvídám, že je zámek vůbec na prodej a informace od pana Beckhäusera k jeho rozhodnutí nemám. Naposledy jsme jednali o kulturní podpoře před asi tři čtvrtě rokem a nic neřekl,“ vyjádřil se včera pro Aha! Stejně tajemná je i realitní kancelář Sotheby‘s, která se budovu snaží udat. „Zakládáme si na diskrétnosti a exkluzivitě, s médii nekomunikujeme,“ řekla nám Jitka Daňková. Nabídky však prý jsou – především ze zahraničí. A jak dlouho se takovýhle »macek« s vnitřní rozlohou téměř čtyři tisíce metrů čtverečních a podle serveru Motejlek.com miliardovou cenou bude prodávat? Prý maximálně rok.

Přečtěte si
eremita
22. 2. 2013 • 23:13

Není to hloupost starších generací, že jim byly vštěpovány, zejména v lepších rodinách, zásady slušnosti. Těžko se jim odmítá hrubý agresívní nátlak, čelí výsměchu a obhroublé ironii ze strany prodejců. Na druhou stranu, i v této generaci je hodně vyčuránků s hroší kůží - a to je ten pravý předvoj osvícených seniorů, kterým nečiní potíží chovat se přesně jako prodejci. Nabídku levného zájezdu přijmout, nechat se pohostit, nabídku předváděného tovaru odmítnout, slibované dárky vyžadovat. Těžké? Možná, jediné účinné řešení.

simeonsimeonovic
22. 2. 2013 • 08:47

Jo, vidíte vy hloupí důchodci, co jim žerete ty jejich praktiky a necháte se na kecy o tom, že budete mít něco zadarmo vyždímat, takhle se žije za vaše peníze. A potom nebrečte, že nevyjdete z důchodu....

Jirka1313
22. 2. 2013 • 00:52

stojí frontu na to, aby mohli bydlet v Klecanech.

hakari.takara
21. 2. 2013 • 22:53

jsem mu v tom jeho parku zadarmo sela trávník, nahnali nás tak celou třídu...

mnpv
21. 2. 2013 • 16:56

Jó, kdo umí ten umí, kdo neumí čumí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.