Nová fakta v případu vraždy v Kardašově Řečici: Manžela ubila polenem! Rodině hrozí exekuce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nová fakta v případu vraždy v Kardašově Řečici: Manžela ubila polenem! Rodině hrozí exekuce!

Ve statku Vilémka u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku se po vraždě ubytovat nikdo nechce.
Ve statku Vilémka u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku se po vraždě ubytovat nikdo nechce. (Marek Hofman, ara)

Stín smrti stále obchází zemědělskou usedlost u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku. Tři sourozenci se musejí nejen vyrovnat se ztrátou otce Vladislava H. (†54) a s tím, že jejich máma Marie (48) půjde jako vražedkyně do vězení, ale navíc zřejmě přijdou o domov. Ten byl zároveň pro rodinu, co by penzion obživou. Brousí si na něj zuby exekutoři.

Zatímco Marie přemítá o svém zoufalém činu ve vazbě, její tři dospělé děti mají hlavu plnou starostí. Už vědí, jak tátu připravila o život. „Praštila ho několikrát polenem. Pak ho v trenýrkách a tílku odtáhla z kolny, zabalila do igelitu, vhodila do jímky a zasypala. Bylo to zřejmě v afektu, ale spory tu byly dost časté i vzájemné napadání,“ prozradil Aha! zdroj blízký vyšetřování

To potvrdil i syn manželů Ladislav, na kterého je psána i živnost a na statku Vilémka nabízí ubytování. „Bylo tam občasné napadání, ale spíš z jeho strany. Je mi upřímně víc líto mamky, než táty. Neměla to s ním lehký,“ přiznal syn, který se s dalšími dvěma sourozenci musí postarat o pohřeb otce, pozůstalost i dluhy.

Exekutoři si už brousí zuby

Podle sousedů ani Marie není svatá. „Měla blízko k alkoholu a i k jiným mužům. A to byl možná další důvod, proč se hádali,“ prozradil jeden z místních. Přesto dluhy byly hlavní příčinou sporů. A teď je ještě hůř. Nikdo se na místě vraždy nchce ubytovat. Panuje tu skličující atmosféra. Pes stále hledá svého páníčka, očichává okolí jímky a shání se i po paničce. Jenže ta se domů v nadcházejících 12 až 15 letech nevrátí. Nad statkem navíc visí jako Damoklův meč hrozba exekuce. Soud už vydal nařízení k zástavnímu právu.






Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.