Záhadná smrt Mejwisy, krásné kobylky Andrey Eckertové: Posekali jí nohy! A utratili pistolí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Záhadná smrt Mejwisy, krásné kobylky Andrey Eckertové: Posekali jí nohy! A utratili pistolí!

Andrea Eckertová se v sedle Mejwisy i vdávala. Nedávno ale o milovanou klisnu přišla.
Andrea Eckertová se v sedle Mejwisy i vdávala. Nedávno ale o milovanou klisnu přišla. (pro Aha! – Andrea Eckertová)

Své dva miláčky svěřila Andrea Eckertová stáji, která se zavázala o koně postarat a kasírovala za to peníze. Vybrala si Ranč u Oliny nedaleko Mnichova Hradiště. V srpnu ale přišla Andree šokující SMS zpráva: »Vaše kobyla je mrtvá.« Její Mejwise měl někdo posekat nohy sekáčkem!

Napřed událost vypadala jako kruté vandalství lidské bestie. Vše se vyostřilo ve chvíli, kdy podle Andrey lidé ze stáje na policii vypovídali jinak, než původně jí. „Majitelka stáje nám napřed popsala, že Mejwisa měla sekáčkem podseknuté přední i zadní nohy. Prý si taková zranění nemohla přivodit sama. Bylo to prý tak vážné, že ji museli ve stáji uspat,“ líčí Andrea s pláčem. „Jenže na policii později vypověděli, že kobylka si nohy zlámala při skoku,“ doplňuje.

O koně bylo i dál postaráno dost svérázným způsobem: zabili ho a proti všem předpisům zakopali! Mejwisa prý navíc podle Andrey nebyla uspána injekcí, ale zabita jateční pistolí a to bez přítomnosti veterináře a jakéhokoli předchozího vyšetření. I to zákon zakazuje. „Naší stáji toto neublíží, paní Eckertová si vymýšlí,“ vrací úder majitelka ranče Olina Zajíčková.Mám všechna vyjádření veterináře, každý se k nám může přijet podívat, jak se o koně staráme.“

Odpověď na nejdůležitější otázku, tedy kdo a proč kobylce tak krutá zranění způsobil, ovšem dosud nikdo nezná...


Jak to vidí policie?

Případ sice nejprve odložila, nyní se jím znovu zabývá. „Případ jsme znovu otevřeli a chystáme se vyslechnout všechny svědky,“ potvrdil včera policejní mluvčí David Schön.

Jak to vidí veterinární správa?

Jen tak mrtvého koně zahrabat, byť na vlastním pozemku, nikdo nesmí, patří do kafilerie. „Mrtvé tělo koně může chovatel neškodně odstranit sám na vlastním pozemku jen se souhlasem krajské veterinární správy a za podmínek jí stanovených. Tento souhlas jsme ale nevydali,“ řekl ředitel Krajské veterinární správy Středočeského kraje Zdeněk Císař.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.