Řidiči, pozor! Nejlepší hry do auta! Vy neusnete, děti se zabaví... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Řidiči, pozor! Nejlepší hry do auta! Vy neusnete, děti se zabaví...

S úsměvem lépe uteče i dlouhá cesta.
S úsměvem lépe uteče i dlouhá cesta. (Profimedia.cz)

Cesta autem na dovolenou nebere konce a minuty se vlečou... Kilometry se vlečou... Nuda v autě narůstá… Děti neustále opakují otravné »kdy už tam budem?« a také dospělí čím dál častěji pozorují hodinky.

Nedejte si pokazit dovolenou hned na jejím začátku a dlouhé cestování autem si zkraťte chytrými hrami. A když už proti zlobivým dětem a remcající manželce nic nepomůže, slibte zajímavou cenu a vyhlaste bobříka mlčení!

Odhadujte čas

Tahle hra bude bavit nejen vaše děti, ale i vás. Jeden hráč sleduje čas na hodinkách a ostatní se snaží odhadnout, za jakou dobu auto ujede zvolený počet kilometrů (cca 5 – 15). Po zapsání odhadů všech hráčů se auto rozjede.

Na konci vzdálenosti je vyhlášen vítěz, který byl skutečnému času nejblíže. Vyzkoušet můžete i jinou verzi hry. Hráči se snaží odhadnout, kdy od daného signálu uplyne 5 minut. Jeden hráč sleduje hodinky, zaznamenává průběžné odhady a po posledním odhadu vyhlašuje vítěze.

Hrajte na filmy

U populární hry procvičíte mozkové závity a ještě se skvěle pobavíte. Princip je jednoduchý. Vymyslíte si svůj oblíbený film a ostatní hádají, který to je. Na dotazy jim můžete odpovídat jen »ano« nebo »ne«.

A jak se ptát? Třeba: „Je to český film? Odehrává se v 80. letech? Je hlavní hrdina muž?“ Ten, kdo film uhádne první, vyhrává a vybírá další hádanku. Podobně ale můžete hádat třeba i historickou osobnost.

Škrtni, co uvidíš

U této hry, která bystří postřeh a zaměstná dětské oči, je třeba malé přípravy předem. Vytvořte seznam asi dvaceti objektů, které můžete během cesty vidět: zvířata, řeku, rybník, rozhlednu, vlak, policistu. Dejte každému hráči kopii seznamu. Jakmile hráč uvidí daný objekt, oznámí to nahlas a škrtne ho ze svého seznamu.

Ostatní hráči si ho ze svého seznamu v tu chvíli škrtnout nemohou a musejí čekat na okamžik, kdy sami nějaký objekt uvidí a první ho ohlásí. Pro menší děti můžete nakreslit obrázky. Je dobré určit časový limit, po kterém je vyhlášen vítěz s největším počtem přeškrtnutých objektů.

Zábavná pantomima

Pantomimická hra pobaví dospělé i děti a řidič bude mít na chvíli klid od dlouhých hovorů. Zkuste si představit, že návštěvník z cizí planety přistál na Zemi a jde nakupovat. Jeden hráč hraje kupce, ostatní prodavače. Jediný způsob, jak se může kupec vyjádřit, je předvést věc, kterou chce koupit, pantomimou. Prodavači musejí hádat, co chce. Prodavač, který uhádne, se stává kupcem.

Hra na pravdu

Tuhle odvážnou hru si mohou v autě zahrát partneři nebo třeba blízcí kamarádi. Určitě se najde dost věcí, které o sobě ještě nevíte. Každý z vás napíše dvacet otázek na tělo tomu druhému. A vzrušující hra na pravdu může začít… Jen pozor, aby se pohodová cesta na dovolenou kvůli všetečným otázkám nezvrhla v bouřlivou hádku.

Znáte známé melodie?

Osádka auta všech věkových kategorií se určitě dobře pobaví a zasměje u hádání písniček podle melodií. Jedna osoba začne zpívat melodii známé písničky a ostatní se ji snaží uhádnout. Kdo uhádne, vyhrává, má bod a zpívá další melodii. I když v tomto případě si nejsme jistí, jestli je zrovna tohle ta nejlepší odměna. Pokud tedy nezpíváte jako Český slavík!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.