V osobáku na D1 se podruhé narodili: Přiletěla brzda! Řidiči se zasekla u hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V osobáku na D1 se podruhé narodili: Přiletěla brzda! Řidiči se zasekla u hlavy!

Dvaceticentimetrový kus železa prolétl oknem osobáku a zastavil se těsně u řidičovy hlavy o stínítko.
Dvaceticentimetrový kus železa prolétl oknem osobáku a zastavil se těsně u řidičovy hlavy o stínítko. (PČR)

Vzduchem letěla SMRT! A to doslova. Jen centimetry dělily řidiče (38) a další čtyři pasažéry osobáku na 100,7. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno od obrovské tragédie...

„Strašně jsem se lekl. Najednou proti nám letělo něco velkého a prorazilo to okno,“ popisoval vyděšený šofér policistům. O to větší bylo překvapení, když předmět, který prolétl předním sklem, identifikovali. „Jednalo se o část brzdového obložení nákladního vozu,“ uvedla jejich mluvčí Dana Čírtková.

Předním sklem dvaceticentimetrový kus železa prošel lehce jako nůž máslem. Při posádce auta naštěstí stáli všichni andělé. Kov se zasekl ve výši hlavy řidiče do sluneční clony. Ten přes obrovský šok dokázal zachovat chladnou hlavu, přejel do odstavného pruhu a zavolal policejní hlídku. Pokud by zazmatkoval a dupl na brzdu, v hustém provozu by zřejmě způsobil nehodu.

Po náklaďáku policisté stále pátrají. „Jeho řidič se dopustil přestupku tím, že užil k jízdě technicky nezpůsobilé vozidlo,“ dodala Čírtková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.