Školačka (10) unesla kočárek: Filípka pohodila do křoví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Školačka (10) unesla kočárek: Filípka pohodila do křoví!

Tříměsíční Filípek měl obrovské štěstí, že pád do křoví přežil.
Tříměsíční Filípek měl obrovské štěstí, že pád do křoví přežil. (pro Aha! – Jana Alžběta Mikulíková, Marie Stypková)

Neskutečné chvíle strachu prožila ve středu odpoledne Hana Prytyskaczová (27) z Ostravy-Poruby. Ještě teď ji obchází hrůza. Tříměsíčního synka Filípka jí unesla školačka (10) a děťátko hodila do křoví!

„Dívka mě prosila, jestli by mohla jít na procházku se mnou. Nechala jsem ji vézt kočárek,“ vzpomíná Hana. „Vyprávěla mi, že má doma ročního sourozence, a já to brala tak, že holčičky si rády hrají na maminku,“ říká. Pak se Hana rozhodla dát domů svého pejska Gucciho, a protože by dům musela složitě objíždět, přivítala nabídku výřečné dívky, že jí kočárek pohlídá.

„Vyběhla jsem do druhého patra, odemkla, zavřela psa a seběhla dolů. Byla to minuta. Kočárek tam už ale nebyl…,“ popisuje neskutečné zděšení.

Zoufalá Hana hned volala na linku 158. Vůbec ji nenapadlo, že za tu chvilku, co byla pryč, stačila dívka objet dům, přejet čtyřproudovou rušnou silnici a pokračovat na dětské hřiště, které je vzdálené od jejího domu asi 350 metrů. Tam šílená holka hodila Filípka do křoví a dala si do kočárku panenku.

Plačící miminko naštěstí našla na zemi žena (36), která šla náhodou kolem. Vzala ho do náručí a zavolala na tísňovou linku. „Když jsem tam doběhla, malý už byl v sanitce, já přisedla a jeli jsme do nemocnice,“ pokračuje Hana.

S dívkou a její matkou se pak potkala na policejním oddělení, kam přišla sepsat protokol. „Ani jedna se mi nepodívaly do očí, viděla jsem, že matka dívky je v šoku z toho, co její dcera provedla. Až mi jí bylo líto,“ líčí s tím, že už nikdy v životě takovou hloupost neudělá.

„Doufám, že je to dostatečné ponaučení i pro jiné maminky, které se mohou dostat do podobné situace,“ uzavřela.

Přečtěte si
lunatic
24. 6. 2012 • 15:20

mohla mít v hlavě i místo na rozum. Co kdyby opodál postával pedofil,který tu dívenku "zaúkoloval"?? Naštěstí to DOBŘE dopadlo - inu = pejsek je pejsek a ten má zřejmě přednost

lillyli
24. 6. 2012 • 13:52

To je naprosto šílený a šílená je i celá naše doba.

krokodyl
24. 6. 2012 • 10:14

Co nam to rika o pachateli?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.