Krásná Dagmar: Smrt daleko od domova! Zabil ji sexuální deviant! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Krásná Dagmar: Smrt daleko od domova! Zabil ji sexuální deviant!

Dagmar vyrůstala s rodiči a třemi sourozenci v tomto domě u Mohelnice.
Dagmar vyrůstala s rodiči a třemi sourozenci v tomto domě u Mohelnice. (pro Aha! – Petr Podroužek)

V lese na novozélandském Jižním ostrově byla v neděli nalezena brutálně podřezaná Češka. Podle policie jde o Dagmar P. (†31), která na Novém Zélandu od ledna pracovala. Pár stovek metrů dál pak leželo mrtvé tělo Australana Jasona Frandiho (†43). Právě on je zřejmě vrahem...

Mladá žena podle policistů po brigádě na farmě stopovala a zastavil jí sexuální deviant Frandi. Dagmar pak zřejmě odvlekl tři kilometry do lesa, kde došlo k zápasu. Zda Frandi napadenou opravdu znásilnil, anebo ji zabil, protože se mu úspěšně bránila, ukáže až soudní pitva. Ta určí i příčinu smrti Frandiho samotného. Byl snad po zápase zraněný? Nebo si sám sáhl na život?

„To, co se zde stalo, velmi připomíná události z roku 2000,“ uvedl vyšetřovatel Greg Williams. Tehdy Frandi unesl a znásilnil ženu (19). Ta ale útok přežila a Frandi byl za čin odsouzen ke třem a půl roku vězení. Frandiho advokát uvedl, že jeho klient trpěl depresemi a znásilnění zvolil jako poslední akt předtím, než si vezme život.

Jak se ale ukázalo, místní policie zřejmě mohla smrtícímu útoku zabránit. Policisté totiž měli echo, co se muž chystá spáchat. Hledali ho v místě jeho bydliště, ale nenašli. Bylo už pozdě...

Rodiče Dáši prožívají smutek i štěstí: Před vraždou dcery... Narodil se jim vnouček!

Rodina zavražděné Dáši je v šoku! Zatímco ještě v pondělí se maminka mrtvé ženy chlubila tím, jak je šťastná, protože se jí narodil třetí vnuk Matýsek, včera zažila okamžiky naprosté bezmoci. Dozvěděla se o tragické smrti dcery!

Bolestnou ztrátu prožívali i ostatní rodinní příbuzní. Na Dášu vzpomínají jako na hodnou, bezproblémovou holku. „Chtěla projet kus světa. Byla zcestovalá, učila v Praze, zrovna ale nepracovala. Cestovala, občas se po cestě někde zastavila, něco odpracovala, aby mohla jet dál,“ vypráví teta Dáši. „Stopem jezdila celý život, ovšem když zamířila do zahraničí, jela s partou. Byla na Bajkale, v Malajsii,“ vypočítává Dášiny cesty příbuzná, která jen těžko zadržuje slzy.

„V Praze má přítele, zrovna měl letět za ní. Je to hrozné, stala se taková tragédie, a prakticky ve stejnou dobu se narodilo jejímu bratru dítě,“ zoufá si příbuzná, která nemůže věřit tomu, co její neteř potkalo. „Ten vrah byl už souzený. Takového darebáka nechali chodit po světě,“ dodává s pláčem.

Další zavraždění Češi

† 28. prosince 2011 – Poblíž kostarického města Finca La Libertad byla ubodána Češka (†22). Z brutální vraždy, která zřejmě měla sexuální motiv, je podezřelý dvacetiletý Brit.

† 8. října 2010 – V britském Telfordu byl nalezen mrtvý Čech (†31), jenž pracoval v místní továrně jako svářeč. Z jeho vraždy byl obviněn muž (24) z Polska.

† 13. září 2009 – V Rumunsku zemřel český řidič kamionu. Na parkovišti u Aradu ho ubili čtyři místní Romové po sporu kvůli hlasité hudbě.

† 24. ledna 2009 – Na Kanárských ostrovech byla zavražděna delegátka české cestovní kanceláře (†29). Zavraždil ji její španělský přítel, který po činu spáchal sebevraždu.

† Srpen 2008 – Mexická policie nalezla rozřezanou mrtvolu šestadvacetileté Češky. Vrahem byl její český manžel (33), motivem dluhy a hrozba rozvodu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.