Slavní sportovci v důchodu: Vláda jim hnula žlučí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Slavní sportovci v důchodu: Vláda jim hnula žlučí!

Fotografie
Fotografie (internal)

Česká republika má sportovní legendy, které jí »udělaly jméno« v zahraničí. Těm, kteří teď vládnou, ale není nic svaté. Nejenže sportovci nemají závratné důchody, ale i jich se týká plán ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) penze zmrazit. Tohle jsou jejich názory…

Tenista Jan Kodeš (65): Politici na nás kašlou!

Jan Kodeš, wimbledonský vítěz z roku 1973, je z důchodové situace zdrcený. „Jsem zklamaný, že v parlamentu nepřijali návrh, aby bývalí úspěšní sportovci měli k důchodu nějaký bonus. Mají to v Polsku i Maďarsku, u nás ne. To je ostuda tohoto národa!“ řekl Aha!.

Země by si podle něj měla vážit sportovců, kteří ji proslavili. „Po triumfech se s nimi politici hned fotí, ale aby pro ně něco udělali, to ne. Když někdo reprezentoval a má důchod 7000 korun, to je přece průšvih,“ míní Kodeš.

Sám by se důchodem sotva uživil, i když díky podnikání bere víc. „Mám jedenáct tisíc, ani to není žádný zázrak. Naštěstí vlastníme se sestrami nemovitost, takže si trošku přilepšíme z pronájmů. Ale někteří prostě živoří.“

Hokejová legenda Jiří Holeček (68): Ať politici tolik nekradou!

Dlouhé roky hájil branku hokejové reprezentace. Jiří Holeček je trojnásobný mistr světa, z OH 1972 má bronz, o čtyři roky později získal stříbro. Člověk by očekával, že se o bývalé úspěšné olympioniky stát postará.

„Kdybych měl žít jen z důchodu 12 500, nevystačím,“ hromuje brankářská legenda. Připomíná, že v parlamentu byl návrh, aby stát sportovcům něco připlácel. „Topolánek řekl, že je to cesta do pekel, a smetl to ze stolu. Přitom by se jednalo o olympioniky, kteří mají medaili do roku 1989,“ míní Holeček.

Tehdy šlo o 90 lidí, dnes jich je asi 60. „Každý rok kolem deseti z nás zemře.“ Zmrazení důchodů považuje za nehoráznost. „V pořádku by bylo, kdyby ti, co mají přístup k penězům, tolik nekradli,“ uleví si.

Přečtěte si
johanzen
2. 3. 2012 • 16:10

Pro většinu důchodců by důchod p.Kodeše představoval velkou spokojenost. Je zajímavé, že stejně brečí například i herci. Když berou statisíce za filmování a televizi, tak je nenapadne něco si ušetřit na stáří a pak by chtěli, aby jim ostatní připláceli na rozmařilý život. Trochu skromnosti by vám slušelo, bývalé hvězdy sportu a umění !!

jity
2. 3. 2012 • 12:55

Nejlepší ministr Kalousek to myslí upřímně. Jistě bude také i křišťálově čistý jako Standík.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.