Ministr práce Drábek přitvrdil: Za dávky padají hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ministr práce Drábek přitvrdil: Za dávky padají hlavy!

Z ministra Drábka je kat.
Z ministra Drábka je kat. (ČTK – Michal Doležal)

Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) dal kvůli problémům s vyplácením dávek »padáka« šéfovi odboru informatiky René Pitákovi. Zároveň dal souhlas s vyhozením výkonné ředitelky úřadu práce Aleny Králové. Sám se odstoupit nechystá.

Systém vyplácení dávek změnila od ledna Drábkova reforma. Úřady práce na svá bedra převzaly vyplácení všech státních příspěvků místo 1660 úředníků z radnic. Na úřadech však vznikl v lednu chaos.

Některé dávky byly vyplaceny dvakrát, na některé se dosud čeká, stovky zaměstnanců, kteří nebyli dostatečně vyškoleni, museli chodit do práce i o víkendu. Kolapsu napomohly i problémy s počítačovým systémem.

„To, že někoho vyhodili, je sice hezké, ale my dávky dosud nedostali. Na úřadu nás už ujistili, že je poslali, ale nám pořád nic nepřišlo,“ napsal včera deníku Aha! zoufalý Martin Bažant z Prahy, který s manželkou vychovává šest dětí a marně čeká na rodičovský příspěvek.

„Slíbili nám, že ho do konce týdne na účtu najdeme. Jestli tam nebude, vůbec netuším, co budeme dělat. Ty peníze zoufale schází,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.