Rusko se »kaje«: Kondolenci jsme poslali! Klausovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rusko se »kaje«: Kondolenci jsme poslali! Klausovi!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ruské velvyslanectví se snaží svoji zemi očistit od podezření, že zatímco do KLDR kondolenci po smrti tamního vůdce Kim Čong-ila (†69) Moskva poslala okamžitě, na Česko v souvislosti s nedělním skonem exprezidenta pozapomněla. Údajně projev soustrasti poslala už v pondělí, ale ten se někde na cestě »zdržel«.

„Kondolence byla odeslána oficiální diplomatickou cestou, jménem vedení Ruské federace, tedy prezidenta Medveděva a premiéra Putina. Adresována byla panu prezidentu Klausovi,“ říká mluvčí ruské ambasády v Praze Vladimir Fjodorov.

Jenže i na internetových stránkách Medveděva je pouze kondolence za Kim Čongila, o Havlovi ani slovo. Hrad potvrdil, že projev soustrati nakonec dorazil, neuvedl však kdy. Spekulovalo se, že Medveděv mlčí kvůli kritickému postoji Havla vůči předchozímu prezidentovi, nyní premiérovi Vladimiru Putinovi.

Jeho vládu označoval za »nový typ diktatury«, letos mu dokonce zablokoval udělení prestižní ceny, kterou měl dostat za stabilizaci Ruska. Do uzávěrky vydání také nebylo jasné, zda bude někdo z Ruska na pohřeb pozván. Pokud by se tak stalo, zřejmě by jej zastupoval pouze velvyslanec.

Přečtěte si
marmat
22. 12. 2011 • 11:03

do rodiny se vetřel jako francovka a tvářil se DLOUHO jako přítel.... euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5553-opilec-vaclav-havel-svedek-vypravi-o-byvale m-prezi dentovi.aspx

marmat
22. 12. 2011 • 11:00

do rodiny jako francovka a tvářil se DLOUHO jako přítel.... euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5553-opilec-vaclav-havel-svedek-vypravi-o-byvale m-prezi dentovi.aspx

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.