Pohřbili dva policisty! I mladíka, který je zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřbili dva policisty! I mladíka, který je zabil!

Policistu Jaroslava D. († 30) pohřbili se všemi poctami.
Policistu Jaroslava D. († 30) pohřbili se všemi poctami. (Aha! – Daniel Černovský)

Hned tři velké pohřby zažily během včerejšího dne jižní Čechy. Se třemi ze čtyř obětí tragické dopravní nehody u Hluboké nad Vltavou z minulého týdne se přišli rozloučit jejich kamarádi a známí. V tichosti tak teď už odpočívají policisté Jaroslav a Radek, rodina pohřbila i Luboše H. (†19), který jejich smrt zavinil a v půjčeném oplu uhořel.

Milevsko - 9:30

S policistou Radkem V. (†33) se přišla rozloučit nejen rodina a známí, ale i bezmála šest desítek kolegů ve slavnostních uniformách. Celkem na obřad přišlo kolem 600 lidí!

V čele průvodu s bílou rakví stála zlomená matka, která přišla o syna. Po čestné salvě, kterou vypálila jednotka čtyř mužů, se všichni rozplakali.

„Proč zrovna my? Taková krutá rána,“ naříkala matka na kolenou u hrobu. Po Radkovi zůstala manželka a dvě krásné děti, Adélka a Adámek.

České Budějovice - 11:30

Smutek se nesl i hřbitovem sv. Otýlie v Českých Budějovicích. Byla tady ale cítit velká hořkost a rozpaky.

Luboše H. (†19), který řídil červený Opel Calibra, se kterým narazil do policejního vozu, doprovodilo na poslední cestu asi 100 lidí, převážně vrstevníků.

Bylo jich tolik, že se ani do smuteční síně nevešli, a tak v průběhu obřadu musela část z nich čekat před budovou.

Chyšky - 14:00

Jaroslav D. (†30), druhý policista, který zahynul při nehodě u Hluboké nad Vltavou, měl pohřeb v nevelkém kostelíku své rodné vsi Chyšky.

I jemu se dostalo služebních poct v podobě kapely Hradní stráže a Policie ČR, která mu z Prahy přijela zahrát na jeho poslední cestu.

Kromě asi dvě stě padesáti lidí se smutečního aktu zúčastnil i bývalý policejní prezident Vladislav Husák.



Přečtěte si
nesmysl1
21. 6. 2011 • 20:07

Presne tak. Jeden nesmysl vedle druheho

angia
18. 6. 2011 • 17:31

Vážení reportéři Aha!, když už píšete o takových citlivých záležitostech jako je pohřeb, zjistěte si předem pravdivé informace. Píšete akorát blbosti, v Milevsku měl pobřeb Jaroslav D., byl svobodný, žádné děti neměl, ty uvedené jsou jeho neteř a synovec. V Chyškách měl pohřeb Radek V. a to ve 13. hod. Je fakt nechutné, že i takové hrozné neštěstí zkomolíte.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.