Vidíte, rostou! A můžete na nich i vydělat! Výkupní cena: 200 Kč/kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vidíte, rostou! A můžete na nich i vydělat! Výkupní cena: 200 Kč/kg!

Křivoklátsko - Už rostou i masáky, ukazuje houbařka z Křivoklátska.
Křivoklátsko - Už rostou i masáky, ukazuje houbařka z Křivoklátska. (Aha! – Petr Novotný, nahouby.cz)

Čeští houbaři už mají sezonu a spokojeně se chlubí svými úlovky! Proutěné koše se začínají plnit hřiby, křemenáči, daří se i liškám.

„Rostou i kozáky, holubinky a muchomůrky růžovky. Přesto bychom v polovině června čekali, že jejich růst bude podstatně bohatší,“ vysvětlil Jaroslav Landa z České mykologické společnosti.

Houbám ale nahrává příznivé počasí posledních dnů – déšť a mírné ochlazení, které nás o víkendu čeká. O tom, že houby opravdu začínají růst, svědčí i inzeráty na jejich výkup.

„Každý rok hledám zájemce, od kterých bych vykupoval hřiby, křemenáče či lišky. Zájem je tradičně velký, lidem se dnes hodí každá koruna. Výplata je 200 korun za kilo hub,“ popsal Miroslav Giertl z Bělé nad Radbuzou.



Autor:  lt

Přečtěte si
xviktorie
19. 6. 2011 • 09:26

Četla jsem, že rostou letos, po haváriích japonských elektráren, stejně zběsile jako kdysi po Černobylu. Tak aby nám ještě nesvítily....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.