Elizabeth Taylor (†79): Z její smrti dobrý kšeft! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Elizabeth Taylor (†79): Z její smrti dobrý kšeft!

Portrét Liz #5 z roku 1963.
Portrét Liz #5 z roku 1963. (Profimedia.cz)

Cokoliv se týká před pár dny zesnulé herecké legendy, dá se teď výborně zpeněžit. I za statisíce korun. Brzy půjdou do aukce její zamilované dopisy. Počtěte si, jak milovala božská Liz.

Je to jedinečná příležitost, jak na ní ještě vydělat statisíce dolarů. Dosud nepublikované dopisy jejímu prvnímu snoubenci Williamu Pawleymu, s nímž byla zasnoubena několik měsíců v roce 1949. Tehdy sedmnáctiletá Elizabeth v dopisech odhaluje svoje sny o společném životě s dvacetiletým synem bohatého amerického podnikatele.

V té době už byla známou hollywoodskou herečkou. Za sebou měla například roli ve filmu O velkou cenu z roku 1944.

„Dostala jsem dnes ráno telegram, že do New Yorku posíláte snubní prstýnek a náramek,“ napsala Taylor Pawleymu v dopise s datem 20. září 1949, kdy se jejich vztah chýlil ke konci.

„Nyní mám prstýnek na ruce...na slunci tak krásně září ...předpokládám, že ho mám na ruce naposledy ...alespoň prozatím...“

První dopisy mají datum březen 1949, tedy brzy poté, co se Taylorová setkala s Pawleyem na dovolené na Floridě, kde byla s rodinou.

V dopise z 28. března 1949 Taylorová napsala, že sní o společném životě s Pawleyem.

„Chci, aby naše srdce patřila navždy k sobě.... chci, abychom byli vždy milenci...i poté, co budeme dvacet pět let manželi a budeme mít nejméně desítku prapravnuků,“ napsala.

Poprvé se vdala několik měsíců po rozchodu s Pawleyem, a to v květnu 1950 za syna majitele hotelového impéria Conrada Hiltona mladšího. Celkově se vdala osmkrát.

Některé dopisy psala herečka na papír se svou hlavičkou, některé mají hlavičku filmového studia Metro-Goldwyn-Mayer, kde nějakou dobu pracovala.

Do aukce jich půjde více než šest desítek dopisů. Prodávány budou za 25000 až 30000 dolarů. Podle odhadů na nich prodejce ale vydělá nakonec mnohem více.

Taylor zemřela 23. března na srdeční selhání .



Autor:  ex,ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.